Fender Graham Coxon Telecaster

Signaturemodel voor Blur-gitarist

Merknieuws 04-08-2011 17:53

Graham Coxon is een van de beste en meest herkenbare gitaristen die de britpop in de jaren ’90 heeft voortgebracht. Tijdens zijn succesvolle carrière met Blur en ook bij zijn solowerk heeft Coxon altijd bij voorkeur een Fender Telecaster bespeeld. Fender eert hem daarom nu met de alleen in Europa uitgebrachte Graham Coxon Telecaster.

Graham Coxon staat bekend als een van de grootste liefhebbers van de Fender Telecaster in de moderne pop- en rockmuziek. “Het is mijn belangrijkste gitaar voor elke klus”, zegt hij. “De Tele is ook een van de gitaren die ik vroeger op school al tekende en waarover ik droomde dat ik hem ooit zou bezitten.” Nu heeft Coxon er dus zelfs eentje met zijn eigen naam erop.

De Graham Coxon Telecaster heeft de eigenzinnige combinatie van een blonde essenhouten body, een schildpad slagplaat, een enkelspoels Telecaster-brugelement en een Seymour Duncan ’59 SH-1 humbucker bij de hals. Andere kenmerken zijn een in hoogglans urethaan gelakte, C-vormige esdoorn hals met een palissander toets en 21 medium jumbo-frets, een driestandenschakelaar met een ‘tophat’-knop en een verchroomde volume- en toonregelaar: beide 375 kohm voor een helderder geluid.

Verder heeft de gitaar een vintage Telecaster-brug met drie zadels, verchroomde hardware, vintage stemmechanieken en een jaren ’70-stijl kop met Coxons handtekening aan de achterzijde.

zoeken
zoeken