Epiphone Robb Flynn signature

Nieuw album Machine Head verschijnt eind september

Merknieuws 22-08-2011 16:09

Eind september verschijnt van Machine Head de langverwachte opvolger van 'The Blackening'. Gitarist sprak zanger-gitarist Robb Flynn onlangs in Amsterdam over 'Unto The Locust', zijn aanpak als producer en zijn nieuwe Epiphone signaturegitaar.

Hij bezit veertien Peavey 5150 versterkertoppen waarvan hij er maar één gebruikt voor opnames, nam opnieuw klassiek gitaarles voor het nieuwe album 'Unto The Locust' en onthult dat de ‘Gibson’ die hij jarenlang heeft gebruikt op het podium eigenlijk een ESP Custom is. Het volledige interview met Machine Head’s Robb Flynn lees je binnenkort in Gitarist!

Wat we je niet willen onthouden is de nieuwe signaturegitaar van Flynn: een Flying V baritongitaar, die in november op de markt moet komen. Deze Epiphone Love Death is uitgerust met een EMG-81 brugelement en een EMG-HA element bij de hals. Met de langere mensuur blijven stemmingen als drop-B beter overeind. “Met een bariton klinken de riffs allemaal een stuk strakker, het geeft het geluid meer massa”, aldus Flynn.

In onderstaande video demonstreert hij de riffs uit het nieuwe nummer Locust, uiteraard op zijn Love Death Epiphone.

zoeken
zoeken