Pagelli The Convertible

Van akoestisch tot resonator in één minuut

Merknieuws 06-11-2011 12:11

Een gitaar die verschillende klanken voort kan brengen is de droom van menig gitarist. Line 6 bracht ons al de Variax, die diverse gitaren kan nabootsen, en in de komende Gitarist lees je alles over de nieuwe Gibson Firebird X met ingebouwde effecten. Bij Pagelli pakken ze het net even anders aan.

Pagelli maakt al meer dan dertig jaar innovatieve en onconventionele gitaren. Ook deze keer heeft de gitaarbouwer zijn fantasie de vrije loop gelaten. Op een bijzondere en snelle manier (volgens Pagelli binnen één minuut) kan de gebruiker van The Convertible wisselen tussen een akoestische, elektrische, resonator- of banjo-gitaar, met behulp van vier verschillende modules die bij de gitaar worden geleverd. Om ze te plaatsten moet eerst de hals worden losgeschroefd, waarna de ronde modules in en uit de body te halen zijn. Net zoals de batterijen van een horloge, eigenlijk.

Het bovenblad en de hals van The Convertible zijn van gevlamd esdoorn, de achter- en zijbladen van Indiaas palissander en de toets is van ebbenhout. Met een speciale koffer is deze gitaar ook makkelijk te vervoeren.

Bekijk de video waarin Claudio Pagelli zijn creatie presenteert:

https://www.youtube.com/v/rdCkSYNkclE?version=3&hl=nl_NL">name="allowFullScreen" value="true">

www.pagelli.com

zoeken
zoeken