Twee nieuwe signature Squiers

J Mascis Jazzmaster & Joe Trohman Telecaster Deluxe

Merknieuws 14-11-2011 13:11

Squier introduceert nieuwe signaturemodellen van twee bijzondere gitaristen. De Jazzmaster van Dinosaur Jr-frontman J Mascis wordt in het zonnetje gezet en ook de Telecaster van Fall Out Boy/The Damned Things-gitarist Joe Trohman.

De Jazzmaster met zijn opvallende vintage white finish, elementen en hardware is helemaal gespecificeerd door Mascis zelf. De gitaar heeft een lindehouten body, een hals van esdoorn en een palissander toets met 21 jumbo-frets. De goudkleurige slagplaat, adjusto-matic brug en een jaren ’60-type kop maken het plaatje helemaal af. Er verscheen eerder al een 'purple sparkle' J Mascis Jazzmaster bij Fender.

De Joe Trohman Telecaster is een ongebruikelijk nieuwe kijk op de Telecaster Deluxe uit de vroege jaren ’70. De gitaar heeft twee humbuckers zonder kapjes en een Stratocaster enkelspoelselement in de middenpositie, waarmee een grote hoeveelheid klanken gecreëerd kan worden. De body is van elzenhout, de hals van esdoorn en de van 22 jumbo-frets voorziene toets van palissander. Visuele punten die genoemd moeten worden zijn de verchroomde hardware, de grote kop in de stijl van een ’68 Stratocaster en de tweekleuren sunburst afwerking.

 

zoeken
zoeken