Jack White komt met soloalbum

Eerste single nu al online te beluisteren

Muzieknieuws 01-02-2012 14:04

Jack White heeft flink aan de weg getimmerd sinds The White Stripes een jaar geleden officieel zijn gestopt. White is vooral actief geweest als producer voor verschillende artiesten, van Insane Clown Posse tot Tom Jones. Nu kondigt hij aan dat zijn eerste soloplaat 'Blunderbuss' op 23 april verschijnt.

'Blunderbuss' is opgenomen in White's Third Man Studio in Nashville. Hij heeft het uitbrengen van een soloplaat lang uitgesteld, maar deze songs kunnen volgens White alleen onder zijn eigen naam verschijnen. Het eerste nummer Love Interruption is te beluisteren op de site van Jack White en wordt op 7 februari als vinylsingle uitgebracht op zijn eigen Third Man Records.

White speelde naast The White Stripes ook met The Raconteurs en The Dead Weather. Bij garagebluesduo The White Stripes stond hij er om bekend zijn geluid aan te dikken met een Big Muff en een Whammy, om zijn gitaar lager te laten klinken bij gebrek aan een basgitaar. De nieuwe single is andere koek! Klik hier om deze te beluisteren.

 

zoeken
zoeken