Ronnie Montrose overleden

IM Gamma-, Montrose- en sessiegitarist

Muzieknieuws 05-03-2012 15:17

Ronnie Montrose is afgelopen zaterdag overleden aan de gevolgen van prostaatkanker. Montrose was een veelgehoorde sessiegitarist op platen van o.a. Herbie Hancock, Van Morrison, Edgar Winter Group en Gary Wright. Daarnaast was hij bekend van zijn werk met Gamma en zijn eigen band Montrose.

Montrose vergaarde zijn eerste bekendheid als gitarist op het Van Morrison-album 'Tupelo Honey' uit 1971. Hij speelde vervolgens een korte periode bij de Edgar Winter Group, waarna hij zijn eigen band vormde met Sammy Hagar. Met Hagar maakte hij de platen 'Montrose' en 'Paper Money', waarna de zanger zich op een solocarrière stortte. Montrose bleef albums uitbrengen onder zijn eigen naam, maar concentreerde zich vooral op sessiewerk en zijn nieuwe band Gamma.

Montrose was in 1997 te horen op Sammy Hagars album 'Marching To Mars', samen met de voormalige Montrose-bandleden Bill Church en Denny Carmassi in het nummer Leaving The Warmth Of The Womb. Deze reünie-formatie trad in 2004 en 2005 op als 'special guest' bij een aantal concerten van Sammy Hagar.

In 2009 liet Montrose weten dat hij al twee jaar aan prostaatkanker leed. Hij bleef echter optreden en had tourdata staan tot halverwege 2012. Ronnie Montrose werd 64 jaar.

 

https://www.youtube.com/v/tk52nGxF-jc?version=3&hl=nl_NL">name="allowFullScreen" value="true">

zoeken
zoeken