Tosin Abasi bij Feedback Rotterdam

19 maart clinic gitarist Animals As Leaders

Muzieknieuws 09-03-2012 15:10

Feedback Rotterdam en Ibanez presenteren op maandag 19 maart a.s. een gratis toegankelijke clinic van Tosin Abasi, virtuoos op de 8-snarige gitaar en lid van Animals As Leaders.

2011 was voor liefhebbers van progressieve metal het jaar van Animals As Leaders, dat met hun instrumentale album 'Weightless' wereldwijd hoge ogen gooide. Het trio bestaat uit drummer Navene Koperweis en Javier Reyes en Tosin Abasi, beide op 8-snarige gitaar.

Tosin Abasi neemt hierbij de rol van leadgitarist op zich. Het titelloze debuutalbum van Animals As Leaders uit 2008 speelde hij nog grotendeels zelf in. Daarna kreeg de groep vorm en tourden ze de wereld rond als voorprogramma van o.a. Deftones.

De reputatie van Abasi als virtuoos met een geheel eigen benadering van de 8-snarige Ibanez groeide snel, mede dankzij de vele indrukwekkende Youtube-filmpjes. Bekijk hieronder een live-uitvoering van het nummer Tempting Time.

https://www.youtube.com/v/LMGB9rhesKU?version=3&hl=nl_NL">name="allowFullScreen" value="true"> 

Animals As Leaders is in maart en april op diverse Europese podia te bewonderen. Zo doet de band de Musikmesse in Frankfurt aan, waar optredens staan gepland op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart (aanvang: 11.30 uur). In Nederland blijft het vooralsnog bij een optreden in 013 in Tilburg op zondag 1 april.

zoeken
zoeken