Muzikantendag in Amsterdam

Plug je demo: kom 7 april naar muzyQ

Muzieknieuws 25-03-2012 11:04

In navolging van de geslaagde Muzikantendagen in onder andere Zwolle, Nijmegen, Utrecht en Eindhoven komt de Muzikantendag on Tour op zaterdag 7 april naar muzyQ in Amsterdam. Met onder anderen Torre Florim, Pablo van de Poel en Jack Pisters.

De Muzikantendag is een evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, hun netwerk willen uitbreiden en meer informatie willen over diverse aspecten van het muzikantschap. De dag bestaat uit een beproefd recept van diverse lezingen, workshops, clinics, masterclasses en panels met vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie.

Van De Staat tot Jungle by Night
Pieter Both (Jah6, Beef) verzorgt de opening, waarna Torre Florim van De Staat een workshop Compositie & Productie geeft. De managers van de Dope D.O.D. en Jungle By Night vertellen over hun route naar de grote doorbraak. Gitarist Pablo van de Poel van de band DeWolff geeft in een gitaarclinic een kijkje in de keuken van zijn spel.

Moses Avalon
Keynote spreker is de Amerikaanse deskundige uit de muziekindustrie Moses Avalon. Hij spreekt in twee achtereenvolgende sessies over “Music, Media and Money” en “The Future of Piracy”.

Panels en workshops
Jack Pisters van het Conservatorium van Amsterdam geeft een workshop 'bandgeluid' en taalcoach Buffi Duberman verzorgt de workshop 'Rock your English'. Erik Verzijl van Buma Stemra vertelt over hoe je je copyright kan regelen. Daarnaast delen onder meer Perquisite, Farid Benmbarek (Top Notch), Jasper van Vugt (OOR), Guuz Hoogaerts, Peter Smidt (Eurosonic Noorderslag) in diverse panels hun kennis.

Demospreekuur
Tijdens het demospreekuur zitten professionals uit verschillende disciplines klaar om demo’s van bezoekers één op één te beoordelen. Met ecperts van onder meer 3FM, 3voor12, Agents After All, AT Bookings, Friendly Fire, EMI, Melkweg, OOR en Top Notch. Traditiegetrouw wordt de Muzikantendag afgesloten met het Demopanel. Voor een volle zaal wordt een selectie van ingeleverde demo’s besproken door gerespecteerde muziekspecialisten.

Nog meer
Verder zullen onderwerpen als 'Hoe kom ik op de grote festivals', 'Geldstromen in de popmuziek', 'In de plug', 'Regio vs Randstad vs Buitenland' en 'Social media' aan de orde komen.

Muzikantendag on Tour in Amsterdam
zaterdag 7 april
11.00 uur – 18.30 uur
muzyQ studio's
Atlantisplein 1
1093 NE Amsterdam

Kaartverkoop
Kaarten kosten €10,- en zijn te koop via Ticketmaster of via de bekende voorverkoopadressen. Voor leden van Buma en Sena zijn de kaarten gratis. Aanmelden kan via www.bumastemra.nl of www.sena.nl.

De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met 3FM / Serious Talent, 3voor12, POPnl en muzyQ studio's met medewerking van De Muzikantengids.

De volgende Muzikantendag is zaterdag 28 april in Poppodium Romein te Leeuwarden. Daarover later meer op deze site.

zoeken
zoeken