Muzikantendag Leeuwarden

Met o.a. Destine, Dope D.O.D. & Torre Florim van De Staat

Muzieknieuws 25-04-2012 14:05

Op zaterdag 28 april is het Muzikantendag in Leeuwarden: een evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, hun netwerk willen uitbreiden en meer informatie willen inwinnen over diverse aspecten van het muzikantschap. Met Perquisite, Destine, Dope D.O.D.. Torre Florim van De Staat en vele anderen.




Tientallen ervaren artiesten, vertegenwoordigers van radiozenders en platenlabels, programmeurs en andere muziekprofessionals staan zaterdag 28 april klaar in Poppodium Romein, Leeuwarden om muzikanten op weg te helpen in hun carrière. De dag bestaat uit een beproefd recept van diverse lezingen, workshops, clinics, masterclasses en panels met vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie.

Laurens en Hubrecht van Destine geven de bezoekers een kijkje in de keuken van hun band in het onderdeel 'De achterkant van het succes', Torre Florim van De Staat geeft een workshop 'Productie & compositie' waarna producer Perquisite een clinic 'Productie' geeft. Tevens vertellen de managers van de succesvolle bands Dope D.O.D. en Jungle By Night over hun route naar de grote doorbraak.

Bandcoaching

De Muzikantendag Leeuwarden wordt geopend door Pieter Both. De zanger van Jah6 en Beef! vertelt over zijn drijfveren en ervaringen. Friesland Pop presenteert het doorlopende programma 'bandcoaching' met producersduo Crash & the Booming. Daarnaast komen onderwerpen als 'Hoe kom ik op de grote festivals', 'Geldstromen in de popmuziek', 'Hoe kom ik op de radio', 'Promotie van je plaat', en 'Regio vs Randstad vs Buitenland' aan bod.

Igor List van Buma Stemra vertelt over hoe je je copyright kunt regelen. Daarnaast delen onder meer Kimberly van der Velden (Daily Bread), Farid Benmbarek (Top Notch) en Peter Smidt (Eurosonic Noorderslag) in diverse panels hun kennis en geeft muzikantenvakblad Musicmaker bands de kans om hun bio te laten bespreken in het onderdeel 'Biodokter'.

Demospreekuur

De demospreekuren bieden je de kans persoonlijk te spreken met meer dan 20 muziekexperts van onder meer 3FM, 3voor12, Agents After All, Friendly Fire, Imagem, T2 Entertainment en Top Notch. Traditiegetrouw wordt de Muzikantendag afgesloten met het Demopanel. Voor een volle zaal wordt een selectie van ingeleverde demo’s besproken door gerespecteerde muziekspecialisten.

Kaarten kosten €10,- en zijn te koop via Ticketmaster of via de bekende voorverkoopadressen.

Muzikantendag Leeuwarden
zaterdag 28 april, 11.00 uur – 19.00 uur
Poppodium Romein, Bagijnestraat 59, 8911 DN Leeuwarden

www.muzikantendag.nl, www.bumastemra.nl, www.sena.nl

zoeken
zoeken