Guitar Matrix 4

Maandelijkse opmaat naar Amsterdam Electric

Muzieknieuws 05-07-2012 16:01

Zaterdag 14 juli organiseert Music Matrix in Amsterdam voor de vierde maal het Guitar Matrix Festival. Tijdens deze editie zijn er weer diverse optredens en clinics, van o.a. Mathias Janmaat (met Bombay Show Pig, volgende maand in Gitarist), Kees Lewiszong en Roman Huijbreghs van rockband Navarone, een gitaarmarkt en meer.

Guitar Matrix is het maandelijkse evenement voorafgaand aan Amsterdam Electric Guitar Heaven 2012, het grote gitaarfestival dat plaatsvindt van 7 t/m 16 december met concerten van o.a. Jan Akkerman, Andy Summers, John Mayall en Adrian Belew. De optredens op Guitar Matrix 4 zijn van Mathias Janmaat, met het Haags/Amsterdamse indierockduo Bombay Show Pig, en Roman Huijbreghs en Kees Lewiszong van de rockband Navarone.

Er is daarnaast een clinic over gitaarsound, een gitaarmarkt en een testroom voor pedalen en versterkers. Ook worden er weer video-interviews afgenomen met de optredende gitaristen, met oog op het educatieve aspect van Guitar Matrix. Bezoekers kunnen hun gitaar gratis laten afstellen door Jack Pisters, eigenaar van Music Matrix, Dutch School Of Popular Music (DSOPM) en hoofd van de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam.

Sena Young Talent Guitar Award

Nieuw zijn de acht korte optredens voor de Sena Young Talent Guitar Award. De vier voorrondes van deze stimuleringsprijs voor Nederlands gitaartalent vinden plaats tijdens de Guitar Matrix festivals. De halve finale en finale zijn in Paradiso en de winnaar ontvangt een gitaar uit handen van één van de topgitaristen die optreden op Amsterdam Electric, plus een ontwikkelingsplan op maat. Er zijn twee leeftijdscategorieën: t/m 17 jaar en t/m 30 jaar. Inschrijfdeadline voor de tweede voorronde (op 8 september) is 24 augustus.

Educatie

Guitar Matrix hecht veel waarde aan educatie. Tweehonderd basisschoolkinderen hebben in het kader van het Amsterdam Electric Educatieproject een starterpakket ontvangen en maken gebruik van de nieuwe Guitar Matrix gitaarmethode. Deze door Jack Pisters ontwikkelde methode wordt de komende tijd verder uitgebreid met videolessen, achtergronden en tips van de gitaristen die optreden op de Guitar Matrix festivals.

Via www.guitarmatrix.nl kun je ook donateur woorden van Guitar Matrix.

zoeken
zoeken