Jam De La Crème Festival

De grootste jamsessie van Nederland

Muzieknieuws 19-07-2012 16:40

Op zaterdag 28 juli viert Jam de la Crème, de grootste jamsessie van Nederland, haar zesde editie. Het festival vindt plaats op het Noorderstrand te Scheveningen en beslaat dit jaar weer twee podia. Bandleden van onder andere Unorthodox, Toots Thielemans, Tim Knol, The Deaf, Maison du Malheur en vele anderen leveren een bijdrage aan de sessie.

In totaal staan er op de twee podia meer dan honderd artiesten, waaronder gitaristen Spike van Zoest, Corrie van Binsbergen, Wieger Hoogendorp (Caro Emerald), Stef van Es (Yuri Honing), Timon Koomen (Kapok) en bassisten Ricardo Lekatompessy (Secret Rendezvous) en Mark Haanstra (Yuri Honing). Daarnaast zijn er optredens van onder meer The Kik en The Burners.

Jam de la Crème is een wisselend collectief van musici uit alle hoeken en gaten van de Nederlandse muziekscene. Onder aanvoering van de sessieleiders zetten de deelnemende artiesten unieke improvisaties neer. Bekende en minder bekende gezichten ontmoeten elkaar eenmalig op het podium, grenzen gaan overboord en nieuwe muziek ontstaat waar je bij staat.

www.jamdelacreme.com

zoeken
zoeken