Film Eddy Christiani Award wint prijs

Docu te zien tijdens Amsterdam Electric Guitar Heaven

Muzieknieuws 25-09-2012 11:30

De documentaire ‘Wie de gunst aan een gitaar kan geven’ van Harm Jan Snijder en Stefan Bijnen heeft afgelopen zaterdag de PZC-Award gewonnen tijdens het Film by the Sea festival in Vlissingen.

De prijs van de Provinciale Zeeuwse Courant, 1500 euro groot, gaat naar een film die een aspect van Zeeland belicht. ‘Wie de gunst aan een gitaar kan geven’ gaat over de organisatie van de Eddy Christiani Award, de jaarlijkse Zeeuwse oeuvreprijs voor elektrische gitaristen. De award werd al uitgereikt aan gitaristen als Jan Akkerman, Leendert Haaksma en Brian May.

De documentaire ging vorig jaar tijdens het IDFA/Play festival in première. De kijker wordt een blik achter de schermen gegund, met bijdragen van o.a. Eddy Christiani, gitaarbouwer Sjak Zwier en winnaars Dany Lademacher, Adriaan van den Berg, Jan Akkerman en Steve Lukather. 

Een nieuwe versie van de film, die ook materiaal zal bevatten dat tijdens de uitreiking van de Eddy Christiani Award 2012 aan George Kooymans op 13 oktober wordt gefilmd, is te zien tijdens het Amsterdam Electric Guitar Heaven in december.

Kijk voor een trailer van de film op https://www.filmbythesea.nl/details/Wie-de-gunst-aan-een-gitaar-kan-geven

 

zoeken
zoeken