Jan Akkerman krijgt lintje

50 Years On Stage concert in de Melkweg 28-12

Muzieknieuws 28-12-2012 11:53

Jan Akkerman krijgt vrijdag 28 december tijdens zijn 50 Years On Stage optreden in de Melkweg in Amsterdam de Koninklijke onderscheiding uitgereikt door de Amsterdamse Burgemeester Eberhard van der Laan.

Jan Akkerman staat maar liefst 50 jaar professioneel op het podium. Tijdens het optreden in de Melkweg zal hij voor het eerst in ruim veertig jaar weer werk van zijn oude rockband Brainbox spelen, met originele zanger Bert Heerink. Daarnaast zijn ook jazztrompetist Eric Vloeimans en soulzanger Brown Hill te gast.

Akkerman sluit het jaar af met enkele welbekende oude vrienden. Voor het eerst in ruim veertig jaar zal hij weer werk van zijn oude rockband Brainbox spelen, uit de periode van de eerste LP van Brainbox uit 1969. Speciaal voor de gelegenheid voegt ook zanger Bert Heerink (Vandenburg) zich weer bij Akkerman, om klassiekers als 'Summertime', 'Down Man', 'Dark Rose', 'Sea Of Delight' en 'Reason To Believe' nog eens in al hun glorie ten gehore te brengen. 

Na deze speciale terugblik op de ‘sixties’ ligt na de pauze de nadruk op het ‘heden’ met jazztrompetist Eric Vloeimans, bekend van samenwerkingen met Kyteman. Vorig jaar leverde hij een belangrijke bijdrage aan Jan’s laatste album ‘Minor Details’. En dan is ook nog eens Brown Hill te gast. De Amsterdamse soulzanger schreef een tekst voor ‘Streetwalker’,  een nummer van Jan uit 1977 dat al jarenlang vaak de setlist siert. Een gezelschap kortom dat garant staat voor een levendige, niet te missen avond vaderlandse muziekhistorie. 

december: 28, Melkweg, Amsterdam; 29, Oosterpoort, Groningen

Jan Akkerman staat met reguliere optredens geboekt in
december: 22, Paard van Troje, Den Haag
januari: 12, De Flint, Amersfoort
februari: 9, Theater ’t Hof, Almelo
maart: 9, Arsenaaltheater, Vlissingen

 

JAN AKKERMAN & FRIENDS – 50 Years On Stage
Met o.a. Bert Heerink, Eric Vloeimans, Brown Hill
Vrijdag 28 december, Melkweg Amsterdam (Oude Zaal)
aanvang: 20:00
tickets à € 20,- + lidm. verkrijgbaar via www.melkweg.nl, www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

zoeken
zoeken