Halve finalisten 'De Beste Gitarist van Nederland'

Zoals gekozen door vakjury Jan Akkerman, JB Meijers, Rob Winter en redacties Gitarist en Roodshow!

Muzieknieuws 01-02-2013 16:02

Radio 2's Roodshow en tijdschrift Gitarist lanceerden twee maanden geleden de competitie 'De Beste Gitarist van Nederland'. Meer dan 100 gitaristen stuurden een Youtube-video in. Daaruit zijn acht halve finalisten geselecteerd door een jury bestaande uit Jan Akkerman, JB Meijers, Rob Winter en de redacties van Gitarist en AVRO Roodshow.
Jente Hummel (foto hiernaast), Edmond Bravenboer, Robert Molema, Gino R. Massi, Tijs Groen, Roy van der Lee, Rients Draaisma en Niels Onstenk zijn de gelukkigen. Bekijk hun winnende video in dit artikel en luister naar de Halve Finales vanaf maandag 11 februari: iedere dag een halve finalist live in de uitzending in de uitzending van de Roodshow op Radio 2 rond 15.00 uur, becommentarieerd door een van de juryleden. Morgen start op Radio 2 de halve finale van De Beste Gitarist van Nederland. De acht halve finalisten gaan met elkaar de strijd aan voor de ultieme hoofdprijs: een exclusieve jamsessie met één van de allerbeste gitaristen aller tijden: Mark Knopfler. Tijs Groen uit Zevenaar bijt maandagmiddag 11 februari bij DJ Jan-Willem Roodbeen in de AVRO Roodshow het spits af.

 

De Halve Finales van de competitie 'De Beste Gitarist van Nederland' worden live op de radio gespeeld in de weken van 11 en 18 februari, in Radio 2's Roodshow, dagelijks tussen 14 en 16 uur.

Bekijk hier de video's van alle Halve Finalisten

Uit die Halve Finales rollen de drie finalisten die op vrijdag 1 maart voor de titel gaan, live spelend in De Vorstin in Hilversum. De winnaar gaat in mei samenspelen met Mark Knopfler als deze voor een concert in Amsterdam is en neemt bovendien een gesigneerde gitaar mee naar huis. En niet zomaar een! Universal Music, platenmaatschappij van Knopfler, stelt een Fender Mark Knopfler Stratocaster ter beschikking, De nummers twee en drie krijgen respectievelijk een BOSS RC-30 en een BOSS RC-3 Loop Station. En natuurlijk krijgen alle finalisten kaartjes voor het concert van Mark Knopfler op 14 mei.

De jury had haar handen vol aan het selecteren van de acht Halve finalisten uit de maar liefst 106 inzendingen. Deelnemende gitaristen was gevraagd mee te spelen met een nummer uit de Top 2000. We hoorden veel Pink Floyd, veel Jimi Hendrix en natuurlijk veel Mark Knopfler. 

Bekijk hier de video's van de acht halve finalisten, gekozen door de jury bestaande uit Jan Akkerman, JB Meijers, Rob Winter en redacties Gitarist en Roodshow. 

Edmond Bravenboer met Beat It (Michael Jackson)
(solo begint op 2m15s) 


 

Jente Hummel Money for Nothing (Dire Straits)


 

Tijs Groen Black Magic Woman (Santana)



Roy van der Lee Little Wing (Jimi Hendrix)


 

Niels Onstenk Black or White (Michael Jackson)


 

Robert Molema The A Team (Ed Sheeran)


 

Gino R. Massi Sultans of Swing (Dire Straits)


 

Rients Draaisma Shine On You Crazy Diamond (Pink Floyd)

www.gitarist.nl 
https://avro.nl/roodshow/  

 

 



zoeken
zoeken