Joe Tal nieuwe gitarist Textures

Podiumdebuut tijdens nieuw event Buma ROCKS! op 31 mei

Muzieknieuws 20-03-2013 13:14

Op 20 maart maakte Textures middels een podcast bekend dat Joe Tal de opvolger is van Jochem Jacobs. Het eerste optreden in de nieuwe bezetting vindt plaats tijdens het rock- en metalevent Buma ROCKS! in Doornroosje, Nijmegen, op 31 mei 2013.

Jochem Jacobs maakte in januari bekend dat hij Textures zou verlaten. Jacobs, mede-oprichter van de Brabantse groep en producer van de vier albums die Textures sinds haar oprichting maakte, zal zich in de toekomst zeker met de band blijven bemoeien. Zijn werkzaamheden in zijn eigen Split Second Sound Studio in Amsterdam zijn echter prioriteit geworden.

Gitarist Joe Tal van de Nederlandse band Illucinoma is na een zware auditieronde verkozen tot zijn opvolger. Bekijk hier de podcast met zijn bekendmaking. 

 

Meer dan honderd gitaristen meldden zich aan als Jacobs' opvolger. Eind februari noodde de groep zes van hen in de oefenstudio: Maarten Stoelhorst (Who vs Who), Merel Bechtold (Purest Of Pain, tevens back-up gitarist met Delain), Leander Verheyen (van de Belgische formatie Bear), Tijmen Hobbel (ex-Kudra Mata), Nick van Oorschot (Discreator) en Joe Tal (Illucinoma). Bekijk hier het verloop van deze audities.

zoeken
zoeken