Joe Satriani in Brussel, Tilburg en Groningen

Videoplaylist en Spotify playlist - Luister naar Unstoppable MomentumBekijk video's

Muzieknieuws 28-05-2013 10:05

Middenin een lange Europese tournee die de release van zijn nieuwe album Unstoppable Momentum begeleidt (luister 'm in dit artikel via Spotify en bekijk de 'making of' video), doet Joe Satriani voor drie concerten de Benelux aan: Brussel, Tilburg en Groningen zullen het genoegen hebben de shredmeester aan het werk te zien. In de juni-editie van Gitarist vind je een interview, in dit artikel op Gitarist.nl vind je een voorbeschouwing en mooi uitgebreide YouTube en Spotify-playlists. Voor de concerten in 013 Tilburg en De Oosterpoort Groningen hebben we 2x2 kaarten weggegeven. Met Ibanez biedt Gitarist bovendien een Meet & Greet aan met Joe Satriani voor twee uitverkoren gitaristen! Ook die plekken zijn inmiddels vergeven!


Na G3 en Chickenfoot is het weer tijd om zijn eigen werk live te gaan spelen. Satch heeft een nieuw album gemaakt, ‘Unstoppable Momentum’, en dat zullen we weten ook. Hij komt in juni voor maar liefst drie concerten naar de Benelux, met in zijn band toetsenist-gitarist Mike Keneally plus tweederde van The Aristocrats: bassist Bryan Beller en drummer Marco Minnemann.

Interview in Gitarist juni-editie
‘Unstoppable Momentum’ is zijn veertiende studioalbum, en opvolger van ‘Black Swans And Wormhole Wizards’ uit 2010. Satriani speelde de elf tracks met toetsenist Mike Keneally, bassist Chris Chaney en drummer Vinnie Colaiuta. In het interview met Gitarist zegt Satriani: ‘Voor elke plaat bepaal ik een aantal verschillende thema’s die ik wil volgen. Bij deze plaat stond vast dat het supermelodieus moest worden. Ik probeerde mezelf in nieuwe spelsituaties te vangen, nieuwe harmonische situaties te creëren met aanstekelijke grooves. De onderlinge chemie was fantastisch. We knalden elke track weer. Iedereen heeft geweldig gespeeld.’ Lees het volledige interview in Gitarist 267, juni 2013.


De concerten
dinsdag 4 juni 2013: Koninklijk Circus, Brussel
woensdag 5 juni 2013: 013, Tilburg
donderdag 6 juni 2013:
De Oosterpoort, Groningen.

TICKETS WINNEN?
(actie inmiddels beëindigd)
Voor de concerten in Tilburg en Groningen geven we elk 2x2 kaarten weg. Wil je die tickets winnen? Stuur ons een mail.  

Twee kaarten winnen voor 013, Tilburg, 5 juni? 
Stuur voor 1 juni een mail naar info@gitarist.nl. Zet 'Satch 013' in onderwerp van de mail en je adresgegevens en mobiel nummer in bodytekst.  

Twee kaarten winnen voor De Oosterpoort, Groningen, 6 juni
Stuur voor 1 juni een mail naar info@gitarist.nl. Zet 'Satch Oosterpoort' in onderwerp van de mail en je adresgegevens en mobiel nummer in bodytekst.  
 
MEET & GREET MET JOE SATRIANI WINNEN?
(actie inmiddels beëindigd)
Wil je voor het concert in 013 in Tilburg Joe Satriani ontmoeten? Gitarist regelt in samenwerking met Ibanez voor twee gitaristen een meet & greet met Satriani vóór het concert. Wil je hier kans op maken, stuur dan voor 1 juni een mail naar info@gitarist.nl. Zet 'Meet & Greet Joe Satriani in 013' in onderwerp van de mail en je adresgegevens en mobiel nummer in bodytekst. 

Bekijk hier de video die Satriani zelf op 27 mei 2013 publiceerde als eerste deel van een serie van 3 waarin hij 'the making of' 'van Unstoppable Momentum toelicht.

 

Indrukwekkende techniek
Satriani gaf gitaarles aan de grootste gitaarhelden, waaronder Steve Vai. Hij heeft veertien Grammy nominaties op zak en verkocht meer dan tien miljoen albums. Geïnspireerd door het gitaarspel van Jimi Hendrix pikte hij op z’n veertiende een gitaar op. De eerste volledige soloplaat van Joe Satriani, ‘Not of this Earth’, verscheen in 1986 en de opvolger ‘Surfing with the Alien’ wordt gezien als een van de grondleggers van de virtuoze instrumentale gitaarrock en is voor iedere fan van shredding een onmisbaar album.

Door zijn indrukwekkende techniek en karakteristieke composities heeft Satriani veel respect afgedwongen in de gitaarwereld. Naast zijn succes als invloedrijke soloartiest richtte hij vier jaar geleden Chickenfoot op, met ex-Van Halen-zanger Sammy Hagar en -bassist Michael Anthony en Red Hot Chili Peppers-drummer Chad Smith.

Ibanez, Marshall en Vox
Verder heeft de gitaarlegende samen met Ibanez een succesvolle eigen gitaarlijn ontwikkeld, de JS-serie. De zilveren gitaar uit deze lijn, geïnspireerd door de cover van het album ‘Flying In A Blue Dream’, is zijn handelsmerk geworden. Sinds 2010 maakt Ibanez ook akoestische Joe Satriani signaturemodellen. Marshall maakte voor Satriani een aangepaste versie van de JVM410 versterker, de JVM410HJS, die werd geïntroduceerd op de Musikmesse in Frankfurt, 2012. Vox maakt enkele effectpedalen naar zijn specificaties.

Satchurated 3D
In 2012 bracht hij een concertfilm in 3D uit. 'Satchurated 3D' is de live-registratie van Joe’s optreden in het Canadese Montreal, eind 2010. De film werd in 500 theaters wereldwijd vertoond en is nu verkrijgbaar op dvd en blu-ray. 

We hebben een playlist op ons YouTube-kanaal aangemaakt met een aantal volledige concerten, inclusief 'Satchurated'! Ook vind je er een tijdens zijn vorige tournee geschoten rig rundown. Met >| ga je naar de volgende video.

 

Selectieve discografie op Spotify (bij de release van Unstoppable Momentum op 7 mei zullen we dat album toevoegen aan deze lijst) 

 

"Unstoppable Momentum"

TRACK LISTING
01. Unstoppable Momentum
02. Can't Go Back
03. Lies and Truths
04. Three Sheets to the Wind
05. I'll Put a Stone On Your Cairn
06. A Door Into Summer
07. Shine On American Dreamer
08. Jumpin' In
09. Jumpin' Out
10. The Weight of the World
11. A Celebration
CREDITS
Musicians

Joe Satriani - guitars, bass, keyboards
Vinnie Colaiuta - drums
Chris Chaney - bass
Mike Keneally - keyboards

All songs written by Joe Satriani
Published by Strange Beautiful Music/ASCAP

Produced by Joe Satriani and Mike Fraser

www.satriani.co



zoeken
zoeken