Selmer van Stochelo Rosenberg te koop

Voor wie niet op de kleintjes hoeft te letten...

Muzieknieuws 06-05-2013 17:22

Een Selmer Jazz uit 1947, voorheen van Stochelo Rosenberg, leadgitarist van het Rosenberg Trio, is te koop bij speciaalzaak The Fellowship of Acoustics in het Overijsselse Bergentheim. De gitaar van het van oorsprong Franse bedrijf zag als 652ste van een serie van bijna 900 het levenslicht. De uiterst zeldzame gitaar moet 33.500 euro opbrengen.

 

Gitaarspeciaalzaak The Fellowship of Acoustics biedt een topstuk te koop aan. Selmer # 652 was het eigendom van Stochelo Rosenberg, leadgitarist van het Rosenberg Trio. Stochelo wordt als een van de beste gipsy jazz gitaristen van onze tijd gezien. Vintage Selmer gitaren worden al jaren zeer gewaardeerd en doen het erg goed bij verzamelaars, omdat er slechts een hele beperkte oplage is gemaakt (alles bij elkaar minder dan 900). De helft daarvan heeft een Maccaferri D-klankgat en de andere een voor Selmer kenmerkend smal, ovaal gat. 'Petite Bouche' (kleine mond) verwijst hier ook naar. In zeldzaamheid overtreft hij een vooroorlogse Martin D-28 of een 1959 Gibson Les Paul, aldus The Fellowship of Acoustics .

 

De Selmer is tonaal superieur aan welke gipsy-stijl gitaar dan ook. Volgens het Selmer Maccaferri boek is het instrument op 23 juni 1947 verscheept en beschreven als Guitarre Jazz 6 Chordes en gekocht door ene meneer Beaudoin. De gitaar is praktisch origineel: alleen de toets en een afgebroken knop zijn ooit vervangen.

 

Selmer was ook het lievelingsmerk van gipsy jazz legende Django Reinhardt, Stochelo Rosenberg’s grote voorbeeld. Django Reinhardt speelde met de Selmer #503. In 2010 verkocht Rosenberg zijn befaamde Selmer #504.

 

De gitaar is te koop via speciaalzaak The Fellowship of Acoustics in het Overijsselde Bergentheim. Klik hier voor details.

 

zoeken
zoeken