Terugblik Gitaarkamp voor volwassenen

Gitarist was bij het Gitaarkamp voor volwassenen in de bossen van Epe

Muzieknieuws 20-06-2013 12:24

In het weekend van 15 juni vond in Epe het Gitaarkamp voor volwassenen plaats, waar een groep van zo’n dertig man onder professionele begeleiding van vrijdagmiddag tot zondagavond bezig was met verschillende aspecten van het gitaarspelen.

Diverse workshops

Er waren workshops over Gypsyjazz, Desertblues en de verschillende functies die een gitaar kan vervullen in een bandzetting (denk als gitarist als toetsenist, percussionist, blazerssectie of zelfs achtergrondzang). Elke dag werd begonnen met Guitaerobics, een programma met verschillende oefeningen om de vingers los te maken voor wat verder op de dag voorbij komt.

‘Techniek is belangrijk, maar het gevoel, daar gaat het om.’

Natuurlijk ontbraken de grote namen niet. Zo kwam zaterdagmiddag na een rockclinic van Marcel Signor, Harry Sacksioni de hele groep inwijden in de technieken van het fingerstyle spel. Maar zoals hij aangaf: “Techniek is belangrijk, maar het gevoel, daar gaat het om.” Waarmee hij vooral bedoelde dat je de klanken van akkoorden leert voelen, zodat je in elke situatie weet wat er muzikaal gebeurt.

De zondag stond met de workshop van Erik Vaarzon Morel in het teken van de Flamenco en, aan het eind van de dag, van de dinershow waar alle deelnemers voor elkaar speelden. Tussendoor was op de schitterende locatie genoeg ruimte voor gezelligheid met een kampvuur, barbecue of boswandeling.

Schrijf je in voor de jongerenweek van het Gitaarkamp

Voor wie ook graag zou deelnemen aan een Gitaarkamp en jonger is dan 18 jaar: van 15 t/m 20 juli is er in Amstelveen een kamp voor jeugd van 13 t/m 17 jaar. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen vrij, dus heb je interesse, klik hier om je in te schrijven.

 

 

zoeken
zoeken