Merel Bechtold naar Mayan

Deathmetalband kondigt nieuwe gitariste aan voor albumpresentatie

Muzieknieuws 15-12-2013 16:12

Symfonische deathmetalband Mayan heeft de 21-jarige gitariste Merel Bechtold aangetrokken als vervanger van Isaac Delahaye. Bechtold zal voor het eerst te zien zijn met de band als eind januari het nieuwe album ‘Antagonise’ tijdens twee concerten gepresenteerd wordt.

Bechtold maakt al enkele jaren de Nederlandse podia onveilig met de eigentijdse melodieuze deathmetalband Purest of Pain, waarin ze opvalt door haar rustige, melodieuze leadgitaarwerk. Onlangs verscheen de nieuwe single Momentum van het Gooise collectief. In september werd ze benaderd door Mayan-gitarist Frank Schiphorst, op aanraden van Delahaye zelf, die de band vanwege tijdgebrek moest verlaten.

“Twee jaar geleden had ik gemaild met Isaac of ik wat gitaarlessen van hem kon krijgen”, licht Bechtold toe. “Daar is het nooit van gekomen, maar toen we anderhalf jaar geleden met Purest of Pain een keer met Mayan speelde, ben ik wel met hem gaan zitten om wat dingen door te nemen. Hij was erg te spreken over mijn motivatie.”

Gezien het technische karakter van de muziek van Mayan is die motivatie belangrijk: “Ik heb wel echt even hard moeten oefenen voor Mayan, maar het is een mooie uitdaging.”

Mayan, met onder meer Epica-leden Mark Jansen en Rob van der Loo in de gelederen, zal op donderdag 30 januari met Bechtold op gitaar te zien zijn in Mezz in Breda. Een dag later is Tivoli De Helling in Utrecht aan de beurt. ‘Antagonise’ verschijnt op 31 januari via Nuclear Blast/PIAS.

 

Bekijk de video-aankondiging van de Mayan shows met Merel:

Bekijk en beluister Merel Bechtold in de laatste single van Purest of Pain: 

zoeken
zoeken