Workshops Stochelo Rosenberg en Eric Vaarzon Morel

Bezoek de Guitar Academy in Soest op 14 en 15 juni

Muzieknieuws 12-06-2014 11:51

Dit weekend kun je twee unieke workshops meemaken van Stochelo Rosenberg (Rosenberg Trio) en Eric Vaarzon Morel in de bossen van Soest, georganiseerd door de Guitar Academy.

Liefhebbers van de Hot Club-jazz van gitaargod Django Reinhardt kunnen zaterdagmiddag hun hart ophalen in de workshop van Stochelo Rosenberg, de virtuoze leadgitarist van het wereldberoemde Rosenberg Trio. Heb je altijd al die kenmerkende, vlotte sololijnen van de gypsy-jazz willen spelen? Stochelo legt het je stap voor stap uit, aan de hand van bekende stukken uit het repertoire.

Verder legt onze vaderlandse flamencotrots Eric Vaarzon Morel je diverse technieken uit van de flamenco en gaat hij dieper in op de dynamiek en uitvoering van deze gepassioneerde gitaarstijl. Op zondagmiddag kun je bovendien genieten van Eric’s ode aan zijn muzikale idool, de onlangs overleden Paco De Lucia, grootmeester van de flamencogitaar, een wereldgitarist die een geheel nieuwe stijl introduceerde.

Uiteraard is er naast het gevarieerde workshopprogramma ook voldoende tijd ingeruimd voor ontspanning en onderlinge kennismaking. Initiatiefnemer en oprichter van de Guitar Academy Wim den Herder: “We willen de inspiratie dichtbij brengen! Het belangrijkste voor gitaristen is een scene, een plek waar ze andere gitaristen kunnen ontmoeten en elkaar motiveren om nog beter te worden. Dit wordt een heerlijk weekend vol muziek, ontspanning en inspiratie.”

Tijd: Workshop Stochelo Rosenberg, €50 p.p. zaterdag 14 juni om 13:00 - 15:00
Klik hier om je aan te melden. 

Workshop Eric Vaarzon Morel, €50 p.p. zondag 15 juni om 10:00 - 12:00
Klik hier om je aan te melden.

Locatie: 't Eekhoornnest, Birkstraat 118B, Soest

zoeken
zoeken