Verslag Gear Talk op Gitarist Stage bij Max Guitar

Custom Shop onder de loep

Muzieknieuws 21-06-2016 17:25

We kenden MaxGuitar Gear Talk al van de YouTube video’s waarop J.B. Meijers en Pablo van de Poel ons een inkijkje geven in hun sound en de spullen die ze gebruiken. Donderdag 16 juni vond de eerste live Gear talk plaats op de Gitarist Stage bij Max Guitar Scheveningen.

Gear Talk is bedoeld om gitaristen bredere kijk te geven op en achter de schermen van de gitaarbusiness. MaxGuitar-eigenaar en Gear Talk-initiatiefnemer Robbert van der Ende en Gitarist-redacteur Michiel Roelse gaven tijdens de eerste live Gear Talk hun persoonlijke kijk op het fenomeen Custom Shop, en dan met name op de verschillen tussen de Gibson en Fender CS instrumenten en de reguliere productiegitaren en vintage modellen. Het seminar kon live in Scheveningen worden bekeken, maar ook gestreamd via Facebook. 

Het was waarschijnlijk de eerste keer dat belangstellenden een onverbloemd inkijkje kregen in de wereld achter peperdure instrumenten en de marketingmythes die daar zorgvuldig omheen worden opgebouwd. Gezien het aantal vragen dat live en via de stream werd gesteld, voldeed deze avond duidelijk aan een behoefte.

Er was ruim aandacht voor Gibson’s nieuwe True Historic modellen, en voor een speciaal voor Max Guitar gebouwde serie Fender Custom Shop Telecasters.

Vraag uit het publiek:
Hoe houdt een gitaar die kunstmatig versleten en verouderd zich over een tiental jaar? Wat is er dan van over? 
'Een gitaar heeft een levensduur; in het begin is het een verzameling onderdelen - hout, hardware, elektronica - die nog niet 'weet' dat het een gitaar is. Pas na wat tijd en veel bespelen wordt het een harmonieus geheel. En op een bepaald moment is zo'n gitaar dan 'op.' 

Weetjes: 
De Gibson True Historic heeft een andere halspenconstructie; die wordt pas nu toegepast omdat er een 59 Les Paul binnenkwam met een gebroken hals en men zag dat de halspen anders was dan men tot nu toe had aangenomen.

Toen Vox begin jaren negentig in China ging produceren, verkocht men in één jaar net zo veel versterkers als in de hele geschiedenis van het merk vanaf 1965.


Ook eens een Gear Talk bijwonen. Er komt een boeiende reeks aan de komende maand!  

- Donderdag 30 juni 19.30 
Nico Dijkshoorn en Tim Knol

- Zondagmiddag 3 Juli 14:00 
Dennis van Leeuwen – je hebt een leuke song en/of een leuke band, maar wat nu?

- Donderdag 7 Juli 
Effect seminar met MXR, Dunlop Erjan van der Laan (MXR & Dunlop European Division Manager) en David de Piedfort

- Donderdag 14 juli
Bert Meulendijk – Happy Kemper! Wel of niet Profilen? 

- Donderdag 21 juli 
Pablo van de Poel (DeWolff)

Ook verwacht: Geartalk met Spike!

Meer info: https://www.maxguitarstore.com/gitarist-stage/

 

zoeken
zoeken