Release debuutalbum van Komodo

Vintage exotic rock ‘n’ roll met Tommy Ebben en Gino Bombrini

Muzieknieuws 22-02-2019 10:02

Komodo maakt vintage exotic rock ‘n’ roll, volgens gitaristen Gino Bombrini en Tommy Ebben. En exotisch is hun titelloze debuutalbum zeker: een frisse combinatie van psychedelische rock en inheemse instrumenten.

door Kevin pasman

“Alle nummers ontstaan in Gino’s studio in Heerlen”, legt Tommy Ebben uit. “Hij speelt een beat achter zijn drumstel en daar bouwen we met zijn tweeën een nummer overheen. Later zijn we daar een liveband bij gaan zoeken.”

“Omdat je vanuit die groove werkt, worden de nummers daardoor gedragen”, vult Gino Bombrini aan. “Als het nummer in het systeem van de band gaat zitten, wordt het naar een ander niveau getild.”

Ebben: “Ik heb nog nooit met een band zo diep op groove zitten oefenen. En dat is meer dan alleen de beat aanhouden. Naast een drummer hebben we ook een percussionist. Dat hangt allemaal heel nauw samen. Dat is heel leerzaam.”

Jengelstengel
“De Komodo-gitaarsound is sixtiesgalm en vibrato”, aldus Ebben. “Gino speelt over een Fender 65 Deluxe Reverb, met de galm en vibrato vol open. Zelf haal ik de galm en vibrato uit een Strymon Flynt. We bespelen allebei een Telecaster met Bigsby. We houden van surfrock en om die frygische loopjes lekker te krijgen, moet je soms aan zo’n jengelstengel wiebelen.”

“In de studio hebben we ook een Japanse Gumika gebruikt”, vult Bombrini aan. “De elementen zijn microfonisch. Vervelend voor live, maar in de studio supervet.”

“Gino jaagt traditionele instrumenten door een overstuurde versterker heen”, benadrukt Ebben. “Dat is belangrijk voor onze sound.” 

Het album is verschenen op 22 februari 2019. 

 

 

zoeken
zoeken