Vanavond do 2 april 20u! Bert Cools - Kaap Livestream

Optreden in tijden van Corona

Muzieknieuws 02-04-2020 11:49

Het is een moeilijke tijd voor muzikanten, maar elke dag komen we nieuwe initiatieven tegen die een creatieve draai geven aan de harde werkelijkheid van thuisisolatie. Een van de manieren om toch op te treden voor publiek is een livestream, liefst via een officieel kanaal met een bredere doelgroep. Bert Cools streamt een optreden via het Vlaamse Kunstencentrum KAAP. Via Facebook op donderdag 2 april van 20.00-20.30 uur. Gratis en voor iedereen dus!



Normaal gesproken had Bert Cools gewoon opgetreden bij KAAP, maar uiteraard werd de show afgelast. Het Vlaamse Kunstencentrum besloot om een aantal van de gecancelde optredens toch gewoon door te laten gaan middels een live stream, en zo kun je het soloconcert van Bert Cools dus toch meemaken, maar dan thuis, via Facebook.
Je gaat naar het desbetrefende Facebook event en dan kun je het concert gratis volgen.

Mede via het kunstcollectief granvat, waar hij met zijn broer Stijn onderdeel van uitmaakt, is Cools betrokken bij een groot aantal projecten in verschillende stijlen. Aanpassingen kosten hem geen moeite. In ons interview in Gitarist 306, september 2016, rondom zijn optreden op North Sea Jazz zegt hij: “Ik pas mij van nature graag aan aan sociale contexten. Daarom vind ik het makkelijk om in iemand anders zijn wereld te kruipen. Ik zie dat niet als verschillende stijlen. Het is gewoon allemaal muziek en de mensen maken mij tot wat ik met ze kan doen.”

In die editie van Gitarist spraken we ook over zijn gitaren en gear: “Vroeger had ik echt maar twee gitaren. Vandaag speelde ik op een Moffa, maar ik heb ook twee Tele’s, een Godin, een klassieke gitaar, fretloze gitaren, zelfs een banjo en een hommel... Allemaal met een aparte klankkleur. Nylon gebruik ik heel graag, maar het moet wel passen."

Opvallend is Cools’ mooie, cleane galm. “Een Eventide H9”, verklaart Cools. “Wat ik ook vaak doe is een synth, een Korg Poly-800, door mijn gitaarpedalen heen sturen. Ik vind het ongelooflijk om die twee werelden te combineren. Daar kun je zoveel klanken uithalen. Met een synthesizerpedaal bij je gitaar kom je daar niet eens bij in de buurt.”

Donderdag 2 april, 20.00u
Huiskamerconcert Bert Cools via Kaap's Facebookpagina

Kunstencentrum KAAP is een samensmelting van voormalige kunstencentrum Vrijstaat O. (Oostende) en De Werf (Brugge). Sinds 2017 is het één kunstencentrum dat in deze twee steden werkt rond muziek, podiumkunst, beeldende kunst en literatuur. Beide met hun eigen dynamiek, charme en troeven. Bijzonder is het eigen huislabel W.E.R.F. Records dat sinds 1993 de grenzen van jazz niet alleen verlegt, maar ook stevig overschrijdt met eigenzinnige releases waarin nieuwe samenwerkingsverbanden en muzikale versmeltingen de boventoon voeren. 
Kijk eens op de site van KAAP


De redacties van onze muzikantenbladen Musicmaker, Slagwerkkrant, Gitarist, Interface en De Bassist slaan de handen ineen om zoveel mogelijk van dit soort positieve muziekinitiatieven te promoten. Heb jij zelf een mooi project opgezet of ben je iets tegen gekomen waar je enthousiast over raakte? Laat het ons weten!

 

 

 

zoeken
zoeken