Jammen in tijden van corona - southernrock

Complete aflevering van Gitarist-workshop Jamtrack - met tabs, akkoorden en audio!

Muzieknieuws 06-04-2020 11:38

Nu velen van ons door de coronacrisis noodgedwongen thuiszitten, hebben we een hoop extra tijd om te vullen. Waarom niet je gitaarskills verbeterd? Om je daar bij te helpen zet Gitarist complete workshops online, tabs, akkoorden én audio. Vandaag de start van een nieuwe reeks: Jamtrack - spelen over een backingtrack. Elke maandag, woensdag en vrijdag zullen we een aflevering online zetten. Leef je in deze eerste aflevering uit in de stijl van bands als Lynyrd Skynyrd, de Allman Brothers en Blackberry Smoke!

De pdf met de noten, tabs en akkoorden vind je hiernaast onder het kopje Download - of klik op het plaatje onderaan. Je kunt het bestand openen en ook naar je eigen pc downloaden.

In de stijl van de beste vertegenwoordigers van dit genre combineren we in onze track elementen van Amerikaanse country, blues en classic rock. Couplet en refrein zijn gebaseerd op het I, IV en V akkoord in de toonsoort A majeur (A, D en E). 

Probeer bij het soleren over de track A mixolydisch en A majeurpentatonisch voor een sound die classic rock met country combineert. De voorbeeldlick is kenmerkend voor deze stijl; probeer hem zeker uit over de track. Je hoort hem vanaf 1:19.

Hier vind je de complete backingtrack - intro, couplet, refrein en brug - waar je je solo's over kunt spelen. Veel speelplezier!

zoeken
zoeken