Jammen in tijden van corona - jazzblues

Complete aflevering van Gitarist-workshop Jamtrack - met tabs, akkoorden en audio!

Muzieknieuws 13-04-2020 11:07

Nu velen van ons noodgedwongen thuiszitten, hebben we een hoop extra tijd om te vullen. Waarom niet je gitaarskills verbeterd? Om je daar bij te helpen zet Gitarist drie keer per week (maandag, woensdag en vrijdag) een complete workshop online: tabs, akkoorden én audio. Vandaag de aflevering jazzblues van de reeks Jamtrack - spelen over een backingtrack. Het is blues, maar dan anders. Maak kennis met de soepele stijl van jazzbluesgiganten als Robben Ford en Larry Carlton.

De pdf met de noten, tabs en akkoorden vind je hiernaast onder het kopje Download - of klik op het plaatje onderaan. Je kunt het bestand openen en ook naar je eigen pc downloaden.

Al jarenlang zetten gitaarhelden de blues naar hun hand. Sommigen gaan terug naar de authentieke blues, terwijl anderen als Robben Ford, Larry Carlton en Scott Henderson een verfijndere sound creëren door gebruik te maken van jazzy akkoorden, toonladders voor gevorderden en andere akkoordenschema’s. Een soort van blues dus, maar dan voor bollebozen. 

 

Backingtrack
Hier vind je de complete backingtrack waar je je solo's over kunt spelen. De in het blad uitgeschreven lick hoor je vanaf 0:38. Veel speelplezier!

zoeken
zoeken