Jammen in tijden van corona - garagerock

Complete aflevering van Gitarist-workshop Jamtrack - met tabs, akkoorden en audio!

Muzieknieuws 15-04-2020 10:53

Nu velen van ons noodgedwongen thuiszitten, hebben we een hoop extra tijd om te vullen. Waarom niet je gitaarskills verbeterd? Om je daar bij te helpen zet Gitarist drie keer per week (maandag, woensdag en vrijdag) een complete workshop online: tabs, akkoorden én audio. Vandaag de aflevering garagerock van de reeks Jamtrack - spelen over een backingtrack. Speel mee met onze rauwe backingtrack in de stijl van de beste garagerockers.

De pdf met de noten, tabs en akkoorden vind je hiernaast onder het kopje Download - of klik op het plaatje onderaan. Je kunt het bestand openen en ook naar je eigen pc downloaden.

Garagerock heeft zijn wortels in de rock ‘n’ roll en is een rauwe, losse stijl ontstaan vanuit het idee dat de pionierende bands niet goed genoeg waren voor de grote studio’s en daarom werkten vanuit hun garage. Net als bij punk zijn techniek en een gelikte productie niet het allerbelangrijkste. 

Het genre werd in de jaren zestig populair gemaakt door acts als The Sonics, The 13th Floor Elevators en The Stooges. Begin van deze eeuw was er tijdelijke opleving, toen artiesten als The Hives, The Strokes en The White Stripes zich lieten inspireren door de eerdere pioniers.

 

Backingtrack
Hier vind je de complete backingtrack - intro/tussenstuk, couplet en refrein - waar je je solo's over kunt spelen. De in het blad uitgeschreven lick hoor je in het intro en het tussenstuk. Veel speelplezier!

zoeken
zoeken