Dany Lademacher 70

Muziekmakend Nederland eert de Belgische riffmeister

Muzieknieuws 17-06-2020 10:06

Vandaag is Dany Lademacher 70 jaar jong geworden. Gefeliciteerd! Om deze mijlpaal niet stilletjes voorbij te laten gaan, nam de Wild Romance de hit Saturday Night opnieuw op, met een keur aan gasten. En de video is hier te zien.

Als je aan Herman Brood & His Wild Romance denkt, denk je aan Dany Lademacher - helemaal rechts op de hoofdfoto - en de vele iconische riffs die hij voor de band schreef. Van het simpele, maar hynotiserende begin van Saturday Night tot het gillende intro van Rock N' Roll Junkie, het funky Hit en onze favoriet: de prachtige opening van Nooit Meer Terug Naar Die Rotschool.

Vandaag, 17 juni, is Dany Lademacher zeventig jaar jong geworden. Van harte, Dany! Vandaag werd hij verrast met een bijzondere opname van de Wild Romance die normaliter nog steeds de vaderlandse podia onveilig maakt met de songs van Brood en de vele iconische riffs van Lademacher.

Voor zijn verjaardag nam de band Saturday Night opnieuw op, maar niet zomaar. Voor ons gitaristen is het smullen van gitaarwerk van speciale gasten als Dennis van Leeuwen, Jan Akkerman, Pablo van de Poel en Ruben Hoeke. Op bas zien en horen we Rinus Gerritsen, terwijl voor de koortjes onder meer Herman's zoon Marcel, Bombita's Deedee Dekkers en November Graye en, een unicum, Koos van Dijk werden opgetrommeld. Het is bijzonder dat zo goed als alle opnames bij de betrokkenen thuis gemaakt zijn, vanwege de bekende omstandigheden.

De video, een prachtig eerbetoon aan de Belgische riffmeister, is hier te zien:

En dan is er nog de video met nog veel meer felicitaties:

 

zoeken
zoeken