The Lyrics: 1956 to the Present

Boek met teksten van McCartney

Muzieknieuws 25-02-2021 09:50

Een autobiografie schrijven lukt hem niet, maar de songs blijven komen. En misschien zeggen die wel net zoveel over Paul McCartney? Zijn teksten komen nu dan ook uit in boekvorm.

Paul McCartney schreef in het persbericht het volgende:

'Ik ben ontelbare keren gevraagd wanneer ik mijn autobiografie ga schrijven, maar het lijkt nooit de juiste tijd. Wat me wel altijd lukt, of ik nu thuis ben of op tour, is om nieuwe nummers te schrijven. Ik weet dat sommige mensen, als ze een bepaalde leeftijd bereiken, hun oude notities of dagboeken erbij pakken om alle gebeurtenissen uit het verleden te ordenen, maar ik heb zulke opschrijfboekjes niet. Wat ik wel heb zijn mijn songs. Honderden, die eigenlijk hetzelfde effect hebben. En deze songs omvatten mijn hele leven.'
 

In dit bijzondere boek blikt Paul terug op zijn leven in 154 songs, uit alle momenten van zijn muzikale loopbaan. Van zijn allereerste liedjes als jong jochie, via tien jaar Beatles, tien jaar Wings en zijn solowerk tot nu toe. het is alfabetisch en dus niet chronologisch gerangschikt, waardoor het geheel een kaleidoscopisch effect geeft. Soms zijn het de eerste versies, soms de uiteindelijke en hij omschrijft de omstandigheden waarin ze zijn geschreven, de mensen en plekken die hem inspireerden en wat hij er nu van denkt. 

Verder staat het boek boordevol materiaal uit Macca's persoonlijke archief, zoals brieven, foto's en meer, waardoor het een uniek inkijkje is in het leven van een van de grootste songwriters ooit.

Meer info 

 

zoeken
zoeken