Release van de Week: Mark Lettieri - Deep: The Baritone Sessions, Vol. 2

Vandaag verschenen - 16 april 2021

Muzieknieuws 16-04-2021 12:04

Mark Lettieri's nieuwe album is een vervolg op de in 2019 verschenen Deep: The Baritone Sessions. En dat betekent dat Lettieri opnieuw veel lage funky riffs uit zijn baritongitaren tovert. Toch is dit minder een niche-album dan zijn voorganger...

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Twee jaar geleden bracht Mark Lettieri Deep: The Baritone Sessions uit, ontstaan vanuit een serie socialmediafilmpjes met op baritongitaar gespeelde funktracks. Nu is er met ‘Volume 2’ een vervolg.
Waarom bariton? “Ik hou van funky slaggitaar en ook van bas, maar ik kan niet beide tegelijk spelen”, aldus Lettieri. “De bariton zit daar mooi tussenin.”

Veelzijdig
Net als bij ‘Deep’ uit 2019 horen we op Deep: The Baritone Sessions Vol. 2 vooral de funkkant van Lettieri, maar is dit wel een volledig album in plaats van een ep. Daarbij zijn de songs veelzijdiger en gaat Lettieri verder in zijn arrangementen. Hij kan als geen ander schijnbaar ver uit elkaar liggende stijlen moeiteloos samenbrengen. Zo heeft elke song een funky basis, maar zorgen een akoestische fingerpicking-gitaar, mondharmonica en pedalsteel voor een mooi contrast met de vele vette funkriffs. Tel daarbij op de fantastische gastmuzikanten, waaronder Steve Lukather, en je hebt een energiek album dat uitnodigt om vaak te worden beluisterd.

Thema
Was het thema van de eerste Baritone Sessions diepzee, dit keer gaat het over 'deep space'. Elke song heeft een titel die daarnaar verwijst, zoals de single Star Catchers met een pachtige solo van Steve Lukather:

Verder komen song voorbij als Supernova (met een saxsolo en zware metalriffs), opener Red Dwarf (met 80's aandoende synths van Justin Stanton en slapbass van Daric Bennet) en het akoestische Sublight (met naast de akoestische partijen van Lettieri alleen een met brushes bespeelde snaredrum).
Beluister het hele album hier:

*hoofdfoto: Chad Jenkins

 

zoeken
zoeken