Release van de Week: Mick Fleetwood & Friends Celebrate the Music of Peter Green

Vandaag verschenen - 30 april 2021

Muzieknieuws 30-04-2021 12:37

Vorig jaar overleed Fleetwood Mac's invloedrijke oorspronkelijke gitarist Peter Green op 73-jarige leeftijd. Nog voor zijn overlijden organiseerde drummer Mick Fleetwood een concert waarbij verschillende grote namen de muziek van Green speelden. Vandaag verschijnt het album ook op cd, Blu-ray, vinyl en de digitale platformen.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Er waren maar weinig grote namen die op 25 februari vorig jaar niet naar de Palladium in Londen kwamen. Naast huidige en voormalige Fleetwood Mac-leden als Jeremy Spencer, Christine McVie en Neil Finn kwamen verschillende legendarische muzikanten hun respect aan Peter Green betuigen. Steven Tyler heeft in Aerosmith al jaren ervaring met Rattlesnake Shake, maar hij gaat ook het duet aan met ZZ Top's Billy Gibbons op Oh Well. Jonny Lang speelt naar hartenlust mee op verschillende nummers, Pete Townshend mag zijn intrede doen op Station Man, Noel Gallagher speelt en zingt een aantal akoestische nummers mee en David Gilmour overtuigt met zijn pedalsteel op Albatross.

Hoewel Peter Green zelf nog steeds in leven was toen het optreden gehouden werd, was hij niet aanwezig. "Greeny", zijn oude Gibson Les Paul uit 1959, was dat wel. In de jaren zeventig verkocht Green deze gitaar aan Gary Moore en na diens overlijden kwam hij in het bezit van Metallica-gitarist - en groot Peter Green-fan - Kirk Hammett. Zijn gepassioneerde uitvoering van The Green Manalishi (With The Two Prong Crown), met Billy Gibbons op zang, was misschien wel het hoogtepunt van het concert en nu van de release.

'Mick Fleetwood & Friends Celebrate the Music of Peter Green' is verkrijgbaar als dubbel-cd, 4-lp, dubbel-cd met Blu-ray en als boxset met al deze formaten. Daarnaast is het album op Spotify te beluisteren.

zoeken
zoeken