Release van de Week: Bertolf - Happy In Hindsight

Vandaag verschenen: 28 mei 2021

Muzieknieuws 28-05-2021 11:39

Toen vorig jaar de eerste lockdown zijn lange schaduw over het land uitrolde, betekende dit voor Bertolf Lentink aanvankelijk een creatieve zegen. De Zwolse rasmuzikant zag in de jaren daarvoor het leeuwendeel van zijn tijd opgeslokt worden door het razend populaire tribute-project Her Majesty. Maar toen de theaters op slot gingen, sloot Bertolf zich een paar maanden op in zijn tot thuisstudio omgebouwde fietsenschuurtje. Het resultaat: Happy In Hindsight, nu release van de week. In Gitarist 363, juni 2021, en Musicmaker 483, juli - augustus 2021 vind je een uitgebreid interview met Bertolf.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

"Happy In Hindsight heb ik volledig geschreven en deels opgenomen in mijn thuisstudio', zegt Bertolf, 'een omgebouwd fietsenschuurtje van een paar vierkante meter in onze achtertuin. Het is heel klein, alleen door een zeer economische inrichting met veel schappen past alles erin."

“Ik demo alles thuis tot in de puntjes: de bas, de pianopartijen enz. Daarna ga ik repeteren met onze drummer Bauke Bakker (van Her Majesty) en dan krijgt het extra leven. Bij deze plaat hebben we dat coronaproof ingericht, er zijn maar drie mensen bij de opnames betrokken geweest: Bauke, (co-producer) Frans Hagenaars en ik. We hebben de basistracks bij Frans opgenomen met gitaren, drums en piano. Die heb ik vervolgens in mijn tuinhuisje aangekleed en bewerkt, en dan ging het pingpongend weer naar Frans terug. Daar vervingen we bijvoorbeeld proefsporen door echte amps.
Luister hier naar het album: 

zoeken
zoeken