Release v/d Week: Tricklebolt - Live At The Drive In

Epische riffs en brullende motoren

Muzieknieuws 13-08-2021 12:16

Een wereldwijde primeur in de handen van een Sallandse vriendenband: het allereerste drive in-concert vastgelegd voor de eeuwigheid. Tricklebolt flikte het. En hoe!

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een krent uit de pap voor je! Door Jacob Hendrix.

In februari 2020 bracht rockband Tricklebolt hun tweede album Straight Into The Blue uit en hadden we een succesvolle albumpresentatie in Hedon Zwolle. De clubtour in het voorjaar en de opties voor zomerfestivals zagen ze echter door covid in rook opgaan, maar in mei dachten ze: er moet íéets zijn dat we kunnen doen.

Mensen mochten voglens de maatregelen niet naast elkaar staan, maar wel naast elkaar in een auto zitten. Dit lumineuze idee van een drive-in werd werkelijkheid in Lemele, een dorp in Overijssel waar vier van de vijf bandleden vandaan komen. (Lees het uitgebreide verhaal van hoe dit album tot stand kwam!)

De muziek van Tricklebolt is geschoeid op de 70's-leest. Het brengt je terug naar de tijd waarin rockdinosaurussen over de aarde heersten. Denk aan Deep Purple, Led Zeppelin, Thin Lizzy, The Cult, en ga zo maar even door. En de jonge honden van Tricklebolt besturen die tijdmachine als doorgewinterde zeerover-kapiteins. 

Het muzikale vakmanschap van de band is vanaf het eerste saldo evident. Om songs strak op een plaat te krijgen, is één ding. Maar het is al snel duidelijk dat deze jongens ook live hun mannetje staan. De razende shuffle van openingsnnummer Straight Into The Blue komt er in galopperen als de vier ruiters van de Apocalypse. De ritmetandem van drummer Lars Spijkervet en bassist Daan Pen overhandigt direct een smeulend visitekaartje.

En wat het openingsnummer al deed vermoeden, wordt bevestigd met opvolger Atlantis: Tricklebolt heeft vroom zijn offers gebracht aan het altaar der Almachtige Riff. Foei, wat staat deze plaat vol met lekkere gitaarriffs! Het is in het genre van de classic rock makkelijk om in clichematige, pentatonische valkuilen te trappen, maar Tricklebolt danst daar behendig omheen, zonder geforceerde pirouetten.  

Een waar feest voor liefhebbers van classic, doch originele gitaarriffs en -solo's, deze plaat! Lead-gitarist Tim Kampman tovert bijvoorbeeld een heerlijke solo uit z'n Gibson SG in Atlantis en samen met lead-zanger en gitarist Bastiaan Pen laat hij het nummer N347 Pt.2 voortstuwen op een Thin Lizzy-achtige, geharmoniseerde gitaarriff. 

En zo dendert deze plaat maar door. Fantastische songs van een band in topvorm, afgewisseld met applaus in de vorm van autogetoeter en brullende motoren. Wat wil een rockminnend mens nou nog meer? 

En mocht je na het lezen van dit stuk nu denken: man, ik wou dat ik daar bij was geweest... Dan heb je geluk! Morgen (zaterdag 14 augustus 2021) doet de band het gewoon nog een keertje over! Dus trap het gaspedaal maar flink in richting Lemele! Bestel je kaartjes HIER.

 

 

zoeken
zoeken