Première Anne Soldaat in La Belle Époque videoserie

Gibson Sessions op Gitarist.nl en ons GitaristVideo YouTube-kanaal

Muzieknieuws 03-09-2021 07:09

De vierde video van de Gibson Sessions videoserie met La Belle Époque gaat vandaag in première. Met Gitarist zijn we partner van dit project en presenteren we exclusief in de maand augustus de video’s met Blaudzun, Judy Blank, Kim Janssen en Anne Soldaat. Vandaag publiceren we de vierde video: Anne Soldaat zingt de song Before The Chills, geflankeerd door de bedenker van dit project Danny van Tiggele, en Tom Broshuis. Het nummer wordt voorafgegaan door een interview over de totstandkoming van het project en de gitaren die ze in de video gebruiken.

Anne Soldaat: “Ik heb niet eerder zo gewerkt, want ik schrijf mijn muziek en tekst eigenlijk altijd zelf. Daarom vroeg ik jou (Danny, red.) om wel een idee van een zanglijn mee te geven. En het leek ook wel of het alleen op die manier kon.”

Tal van gastartiesten
Danny van Tiggele maakte furore met Mister and Mississippi. Op 10 september presenteert hij zijn nieuwe project La Belle Époque. Onder de titel ‘Volume 1’ brengt hij 14 songs die hij en compagnon Tom Broshuis maakten met de crème de la crème van de Nederlandse songschrijvers, te weten Blaudzun, Judy Blank, Kim Janssen, Anne Soldaat, Pablo van de Poel, Ruben Hein, Emil Landman, Paul Bond, Yorick van Norden, Natousch Gerritsen en Marrit van Brummelen & Frank.

De procedure was steeds gelijk: Danny en Tom namen in de studio van Tom demo’s op van de basis, stuurden die naar de songschrijvers, die er een melodie en tekst op maakten. Resultaat: een bloedmooi album.

Gibson Sessions
Met vier van de songschrijvers togen Danny en Tom naar de Gibson Showroom in Amersfoort om daar nummers akoestisch te vertolken en op video te zetten, met als resultaat een indrukwekkende videoserie, die we met Gitarist op onze website en YouTube-kanaal zullen laten zien.

Deze exclusieve versies van de songs worden telkens voorafgegaan door een uitleg van Danny en de desbetreffende songschrijver over de totstandkoming van het nummer en de keus van de gitaren uit de Gibson Historic Collection.


De ‘La Belle Époque Gibson Sessions’-video’s gaan op de volgende data in première.

13 augustus: Blaudzun - Another Day.

20 augustus: Judy Blank - Anyone’s Favorite Girl

27 augustus: Kim Janssen - Mickey Mouse March

3 september: Anne Soldaat - Before The Chills

Abonneer je op ons YouTube-kanaal GitaristVideo en zet herinnering aan

 

Het album
Op 10 september wordt het album ‘La Belle Époque Volume 1’ gelanceerd bij V2 Records.

Pre-save de stream alvast, of bestel het album nu alvast via deze link.  

‘La Belle Époque’ kun je letterlijk vertalen naar ‘Het Mooie Tijdperk’. Vrij tegenstrijdig voor de periode waarin deze plaat opgenomen is, maar tegelijk ook heel passend en treffend. De titel verwijst naar het gouden tijdperk van culturele, technologische en wetenschappelijke vooruitgang ergens tussen de late jaren 1900 en de eerste wereldoorlog. Een tijd waarin groot optimisme steeds meer werd overschaduwd door somberheid en uiteindelijk uitmondde in de Eerste Wereldoorlog.

Het was een periode van grote bloei van de Frans/ Europese cultuur; de geboorte Art Nouveau, het Moulin Rouge Cabaret, de bouw van de Eiffeltoren, de uitvinding van de Haute Couture en de opkomst van de Parijse casino's en operahuizen. Er ontstond een florerende scène van kunstenaars, dichters, muzikanten en alle andere soorten culturele figuren die samen werkten en creërden. Maar… ze dansten ook op de rand van een vulkaan.

‘Fast forward 2021’ en we zien in de huidige toestand van de wereld die van La Belle Époque weerspiegeld. We voelen we dat onze samenleving verandert, gemeenschappen die niet verenigd maar gepolariseerd zijn en een pandemie die de samenleving heeft gestopt zoals ze nog nooit eerder is gestopt.

In het licht hiervan is er maar één ding dat een kunstenaar kan doen: samenwerken en creëren! En zo komen we uit bij bij Danny van Tiggele die met trots zijn eigen interpretatie van ‘La Belle Époque’ presenteert, een album waar de songs centraal staan. Opgenomen in de puurste vorm met een enorme lijst met muzikanten uit het Nederlandse poplandschap, waaronder Marien Dorleijn, Anne Soldaat, Blaudzun, Judy Blank, Pablo van de Poel, Ruben Hein & Yorick van Norden.

 

 

zoeken
zoeken