Geheel vernieuwde editie van De Muzikantengids is uit

Nu gratis thuisgestuurd als je een jaarabonnement op Gitarist neemt

Muzieknieuws 16-09-2021 09:26

De Muzikantengids. Het is al vele jaren een begrip. Maar voor wie het dat nog niet is: het 346 pagina’s dikke boekwerk bevat álles wat je moet weten als popmuzikant. In chronologische volgorde behandelt het boek alle zaken die je als muzikant of producer tegenkomt. Van plannen maken en werken aan je repertoire, via promotie, social media, optreden en boekingen naar muziek opnemen en uitbrengen, ja zelfs tot en met alles wat je moet weten als je het buitenland wilt veroveren. Een onvoorstelbare hoeveelheid kennis is in dit boek samengebundeld.

Deze op 10 september 2021 uitgekomen zevende editie is volledig geactualiseerd met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitale muziekdiensten, auteursrecht, subsidies en belastingen. En alleen al voor de adressenlijst zou je het boek moeten aanschaffen.

Corona heeft de sector ingrijpend veranderd. Veel bedrijven zijn gefuseerd of gestopt. Maar er zijn ook nieuwe kansen, zoals live streaming, het schrijven van toplines en het doen van co-writes. Voor muzikanten met eigen werk zijn er meer subsidiemogelijkheden, met name ook om meteen internationaal te gaan. Het wordt allemaal helder en overzichtelijk uitgelegd in de 7e editie van De Muzikantengids!

Hèt handboek voor de popmuzikant is door auteur Jan van der Plas geheel herschreven en voorzien van full color foto’s en illustraties.

Nu in de winkel voor € 28,90.
Bestel via onze webshop Muziekmagazines.nl

Je kan het boek ook cadeau krijgen als je nu een jaarabonnement neemt op Gitarist. Ga naar onze webshop Muziekmagazines.nl en kies voor Jaarabonnement met welkomstcadeau.

De inhoudsopgave van De Muzikantengids spreekt voor zichzelf, het is zoals we bij een eerdere editie al schreven: ‘Hoort in de kast van iedere muzikant, die ichzelf en zijn of haar muziek serieus neemt.’

 1. PLANNEN MAKEN, KEUZES MAKEN
 2. INSTRUMENTEN KOPEN
 3. WERKEN AAN JE REPERTOIRE
 4. PROMOTIE
 5. TALENTONTWIKKELING
 6. SOCIAL MEDIA
 7. KLASSIEKE MEDIA
 8. MUZIEK OPNEMEN
 9. DE STUDIO
 10. CD’S EN VINYL
 11. DIGITALE MUZIEKDIENSTEN
 12. YOUTUBE
 13. OPTREDEN
 14. BOEKINGEN
 15. MANAGEMENT
 16. AUTEURSRECHTEN
 17. NABURIGE EN ANDERE RECHTEN
 18. DE MUZIEKUITGEVER
 19. HET LABEL
 20. SUBSIDIES, FONDSEN EN SPONSORING
 21. NAAR HET BUITENLAND
 22. BELASTINGZAKEN
 23. DE BOEKHOUDING
 24. DE RECHTSVORM
 25. MUZIEK ALS BEROEP
  ADRESSEN: MEDIA, MUZIEKINDUSTRIE, OPTREDEN, ADVIES, ORGANISATIES, ONDERWIJS
  ALFABETISCH REGISTER


Auteur Jan van der Plas
is zelf muzikant en liedjesschrijver. Met de band Les Zazous maakte hij diverse albums en toerde hij in het clubcircuit, onder meer in het voorprogramma van Radiohead. Tegenwoordig vormt hij samen met zijn vrouw de succesvolle kinderpop-act Minidisco, bekend van hits als Tsjoe Tsjoe Wa, Soco Bate Vira en Dans Met Tante Rita.

Daarnaast publiceert Jan van der Plas regelmatig over muziek en de muziekindustrie in o.a. OOR. Voor het boek en de televisieserie 50 Jaar Nederpop ontving hij de Pop Media Prijs. Hij doceert aan de Rockacademie in Tilburg en het Conservatorium Haarlem.  

Jan van der Plas: De Muzikantengids, 7e geheel vernieuwde editie. BforBooks 2021. ISBN 9789492869975. € 28,90

Meer informatie over het boek: www.muzikantengids.nl

 

 

zoeken
zoeken