John Scofield vrijdag 29 oktober in duo met legendarisch bassist Dave Holland

Duoconcert tijdens het Dutch Double Bass Festival, Theater Zuidplein, Rotterdam

Muzieknieuws 18-10-2021 13:07

John Scofield is een van de allergrootste gitaristen ooit. Onder eigen naam heeft hij allerlei muziekstijlen doorlopen, maar als je de lijst van musici leest met wie hij gespeeld heeft maak je een diepe buiging, van Miles Davis en Charles Mingus tot Herbie Hancock en Robert Glasper. Op vrijdag 29 oktober staat hij zij aan zij met Dave Holland. Ze gaan een duoconcert spelen.

'Contrabas en elektrische gitaar zijn een mooie combinatie, ze behoren tot dezelfde familie en hebben veel affiniteit met elkaar. Het is te gek om die combinatie nu te ontdekken met zo’n goede speler als John Scofield,’ aldus Dave Holland. Als duo speelden de twee in 2019 al een week in de beroemde New Yorkse jazzclub Blue Note en nu volgt eindelijk de uitgestelde tour. ‘We spelen vooral eigen muziek van zowel John als van mij. Maar wat we precies gaan doen beslissen we pas op het laatste moment.’

Het duconcert vindt plaats in het kader van het Dutch Double Bass Festival (DDBF). 

Vrijdag 29 oktober, 20.00-21.30u, Theater Zuidplein, Rotterdam
Dagkaarten € 39,95 - Bestel tickets hier
Meer informatie over het festival op de site van ons zusterblad De Bassist. Klik hier

Johhn Scofield speelde in zijn carrière regelmatig samen met Dave Holland. Hier op het North Sea Jazz 1999 in een kwartet met ook Al Foster en Joe Lovano.

Onlangs was John Scofield te zien op het Moers Festival in Duitsland. Check hier zijn soloconcert. Intrigerend! 

Sco speelde ook vaak samen met Dave Holland op albumopnames, zo ook op The New Standard van Herbie Hancock.

 

Dave Holland 
Met Dave Holland heeft het DDBF een van de allergrootste bassisten ooit weten te strikken. Hij komt op DDBF een duoconcert doen met gitarist John Scofield. De twee speelden in tal van formaties al samen, en deden ook al duoconcerten in Japan.
Dave Holland (74) was actief in de Londense scene vanaf 1964. In 1968 spotte Miles Davis hem bij een concert in Ronnie Scott's en vroeg hem meteen in zijn band te komen spelen wat hij tot en met 1970 deed. Daar maakte hij de initiatie van de jazzrock mee. Hij is te horen op de baanbrekende albums In A Silent Way en Bitches Brew. 
In 1972 verscheen zijn eerste album als bandleider: Conference Of The Birds. Met zijn laatste plaat Another Land (2021) staat de teller van albums onder eigen naam op vierentwintig. Voor het lijstje platen dat hij als ‘co-leader’ en als ‘gewoon’ bandlid maakte moet je op Discogs eindeloos doorscrollen.

Vrijdag 29 oktober, 20.00-21.30u, Theater Zuidplein, Rotterdam
Dagkaarten € 39,95 - Bestel tickets hier
Meer informatie over het festival op de site van ons zusterblad De Bassist. Klik hier

zoeken
zoeken