Release van de week: Jac Bico - Alone Together

Vandaag verschenen - 3 december 2021

Muzieknieuws 03-12-2021 07:37

Zó mooi gespeeld, met zanglijnen en orkestraties vertolkt op louter elektrische gitaar... Jac Bico, die de laatste jaren vooral tourde met The Analogues, heeft de lockdown gebruikt om dit ontroerend mooie album te maken. In de komende editie van Gitarist (370, januari 2021) vind je een interview met Jac Bico over dit album.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Alone Together is een bloemlezing uit ruim vijftig jaar muziekhistorie, waarvan de oudste composities bijna honderd jaar geleden werden geschreven.

Jac Bico neemt je met zijn spel mee naar ‘lang vervlogen tijden van hartstocht en verwachting, van nette armoe en preutsheid’. Jac’s toelichting op het nummer The Night Before: ‘Het was het eerste liedje dat ik probeerde om te zetten in een guitar-instrumental, gewoon voor de lol. Kort daarna verlamde de pandemie de planeet en opeens had ik alle tijd van de wereld om dit liedje en vervolgens dit hele album op te nemen.’

Luister naar You Only Live Twice, een van de James Bond themes. 

 

Hier de versie zoals Jac Bico die op Youtube zette. 

Een interview voor NAP Nieuws, waarin Jac ook een album van The Analogues aankodigt met in plaats van Beatles songs eigen nummers. 

 Nog twee fraaie opnames van nummers die ook op het album staan. De eerste: It's For You van Cilla Black.

You Go To My Head, een Frank Sinatra song. 

 

zoeken
zoeken