Release van de Week: Neil Young & Crazy Horse - Barn

Vandaag verschenen - 10 december 2021

Muzieknieuws 10-12-2021 10:59

Vandaag verschijnt het eenenveertigste (!) studioalbum van Neil Young. Deze keer met Crazy Horse en op zich is dat aantal al een Release van de Week waard.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Als Neil Young-fan heb je leuke of niet leuke tijden, afhankelijk of je kijkt naar je portemonnee of niet: er verschijnt namelijk enorm veel van hem, de laatste jaren. Niet alleen wordt er heel veel uit zijn archief uitgebracht, maar hij blijft ook nieuwe albums maken. Zijn laatste album kwam uit 2019 en nu is hij terug met Barn. En yep, deze is opgenomen in een schuur annex studio. Spontaan en daar houdt Neil van. Zoals vaker wordt hij bijgestaan door bassist Billy Talbot, drummer Ralph Molina en Nils Lofgren op gitaar, piano en accordeon. Het geluid is dus weer typisch Neil Young: van de eerste mondharmonicaklanken tot de typische gruizige, sustainende gitaren en de pompende bassen. En natuurlijk is Young weer ouderwets maatschappijkritisch. 

Opzienbarend is het album niet, maar gewoon precies wat je verwacht. En dat is ook wel eens fijn. 

Je beluistert het album hier:

zoeken
zoeken