Release van de week: King of the World - Royal Ten

Vandaag verschenen: 18 februari 2022

Muzieknieuws 18-02-2022 08:40

Stef Delbaere is door lezers van Gitarist in de top 10 van beste Benelux bluesgitaristen gekozen. De bekendmaking, afgelopen dinsdag valt vrijwel samen met de release van het vijfde studioalbum van King of the World, het tweede album van de band waarop zijn spel te horen is. In Gitarist 372, die volgende week uitkomt spreken we met Stef.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

De voorganger van Stef Delbaere in King of the World was Erwin Java. Grote schoenen om te vullen, maar hij is inmiddels ook door Java’s fans omarmd. Stef zegt: “We speelden in de streek waar Erwin is opgegroeid. Daar waren natuurlijk veel Erwin Java-fans. Na de show kwam er een man naar me toe en die zei: ‘Ik wou je echt heel graag kut vinden, maar ik vind je best goed!’

Gitaarsolo
Dat Stef goed is blijkt heel goed uit de solo op de track Unsung Heroes, die hij speelt op een Suhr Strat. Stef: “Bij die solo had ik op het moment zelf het idee dat ik helemaal uit de bocht ging. Je hoort me op een gegeven moment chromatisch opdrukken en ik blijf maar omhoog gaan tot ik weer goed uitkom. Ik zei meteen: gooi die maar weg. Maar de rest zei dat hij best gaaf was. Toen ik ging terugluisteren bleek het inderdaad te kloppen. Soms moet je het ook gewoon maar laten gebeuren.”

Luister naar Unsung Heroes: 

Stef: “Bij ons vorige album ‘Connected’ had ik al aan wat nummers meegeschreven, maar ik voelde me er nu veel comfortabeler bij. Het samen schrijven ging vlotter. Bij deze plaat kwam ik meer dan bij de vorige met een opzet en gingen we daarmee aan de slag. Superfijn dat ik die vrijheid kreeg. Dan ben je niet meer gewoon de gitarist; dan kun je meewerken aan de songs. En dat vind ik het leukste.”

Op 30 januari waren ze te gast bij Veronica Soundz Live: 

Luister hier naar het hele album: 

zoeken
zoeken