Release van de week: Wouter Planteijdt - Bullhorn II

Vandaag verschenen - 4 maart 2022

Muzieknieuws 04-03-2022 15:30

Door de lockdownperiode moest de release van de opvolger van ‘Bullhorn’ (2019) twee jaar uitgesteld worden, maar nu is hij er dan. Ook ‘Bullhorn II’ is een album vol eigenzinnige americana, met teksten die zijn doordrenkt van de ledigheid waarmee de pandemie vele muzikanten confronteerde. En – natuurlijk – veel mooi gitaarwerk van Wouter Planteijdt.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Planteijdt maakte het album niet in zijn eentje. Net als op ‘Bullhorn’ wordt hij ondersteund door de ritmesectie van Gerco Aerts op contrabas en Mischa Porte op drums. En er zijn een hoop gastmuzikanten, met voor gitaristen als interessantste JB Meijers, die pedalsteel, dobro en banjo speelt.

Er staan twee covers op het album: I Lost It van Lucinda Williams en Love Sick van Bob Dylan. Het laatste nummer is nog een keer live in de studio opgenomen, met Pablo van de Poel op gitaar en Govert van de Kolm op Hammond orgel als speciale gasten.  Er was ook een videocamera aanwezig. Bekijk hier het resultaat: 

Gitaarveteraan Wouter Planteijdt heeft een lange staat van dienst. Als gitarist/zanger/producer was hij de afgelopen decennia betrokken bij o.a. Sjako!, Hans Dulfer’s Reflud, Maarten van Roozendaal’s En Noem Het Maar Vrienden, Groep Fosko, Corrie van Binsbergen, Ricky Koole, Morzelpronk, Spanjers Dijsseldonk & Planteijdt en Paul de Munnik.    

Vanaf 5 maart tourt Planteijdt door Nederland, met een releaseconcert voor ‘Bullhorn II’ op 13 maart in Concerto, Amsterdam. Kijk voor meer tourdata op de site van Wouter Planteijdt.

 

zoeken
zoeken