Release van de week: Bert Dockx - Safe

Vandaag verschenen - 18 maart 2022

Muzieknieuws 17-03-2022 20:29

De voorman van Flying Horseman brengt zijn tweede album onder eigen naam uit: ‘Safe’, een ontroerende plaat met schitterend gitaarspel en weidse gitaarsounds. We horen psychedelica, soundscapes, introverte gitaarrock en jazzy feels.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Bert Dockx wisselt op Safe instrumentals af met songs waarin hij zelf de vocals voor zijn rekening neemt. In tegenstelling tot eersteling 'Transit' bestaat 'Safe' voornamelijk uit origineel werk. Twee tracks zijn interpretaties: Pale Blue Eyes van The Velvet Underground en Lonely Woman van Ornette Coleman.

Ook deze keer gaat Dockx niet helemaal solo, hij krijgt muzikale bijstand van Loesje en Martha Maieu (Flying Horseman, Blackie & The Oohoos) en Thomas Jillings (Ottla, Linus). Koen Gisen, Gents producer voor fijnproevers, zit opnieuw aan de knoppen. Samen met hen schildert Dockx een rijk geschakeerd en avontuurlijk klanklandschap met echo's van zijn andere muzikale projecten.

Palmares live - uitgevoerd een paar weken voordat de studioversie werd opgenomen: 

Rick Lemmens sprak vorig jaar met Bert Dockx toen Zink van zijn andere band Dans Dans uitkwam: 'Een echte gitaarfreak ben ik niet; ik wil muziek maken. Ik heb grote inspiratiebronnen, maar ik probeer niet zoals zij te klinken. Ik probeer ook niet krampachtig om niet als anderen te klinken. Alle muziek beïnvloed je wel op een manier. Ook muziek waar je niet naar wilt klinken.' 

Pale Blue Eyes live: 

Luister hier naar het hele album: 

 

zoeken
zoeken