Release van de week: Animals As Leaders - Parrhesia

Vandaag verschenen - 25 maart 2022

Muzieknieuws 25-03-2022 10:37

Het laatste full-length album van Animals As leaders, 'The Madness Of Many’, stamt alweer uit 2016. Maar nu is er dan eindelijk een nieuwe plaat, ‘Parrhesia’, waarop de progmetalband behoorlijk agressief uit de hoek komt. Volgens frontman Tosin Abasi hebben hij en collega-gitarist Javier Reyes ditmaal "de messen geslepen".

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Abasi en Reyes begonnen twee jaar geleden demo’s te verzamelen voor de nieuwe set en besteden zes maanden aan het opnemen van album. Vier tracks produceerden ze zelf terwijl de overige vijf werden gedaan in samenwerking met de bands vaste producer Misha Mansoor, ook bekend van progmetalband Periphery.

De band bracht al eerder een aantal tracks van het album uit als teaser. In slechts tweeënhalve minuut laten Tosin Abasi en Javier Reyes (en drummer Matt Garstka) in The Problem of Other Minds zien waarom zij tot de voorhoede van de progmetalscene behoren.

 

Met zijn Abasi Concepts Master Series Larada 8-snarige gitaar laat Abasi in een verschroeiende playthrough van Monomyth weer eens zien waarom hij momenteel wordt beschouwd als een van de meest vooraanstaande gitaristen. Abasi gebruikt de gitaar ook op het album (net als Reyes) naast her en der een Gibson Les Paul.   

 
Zijn toon in deze video komt aan de vernieuwde Neural DSP: Abasi 2.0.0 plug-in: even gruizig als altijd, maar tegelijkertijd heel duidelijk om de ingewikkelde leadlijnen goed uit de verf te laten komen.


'Parrhesia' is verschenen bij Sumerian.

zoeken
zoeken