Release van de Week: Red Hot Chili Peppers - Unlimited Love

Vandaag verschenen - 1 april 2022

Muzieknieuws 01-04-2022 11:03

De Red Hot Chili Peppers zijn terug van weggeweest. In oude formatie met gitarist John Frusciante lanceert de band vandaag hun twaalfde studioalbum Unlimited Love. De nieuwe plaat is geproduceerd door Rick Rubin, waar de band al sinds 2011 mee samenwerkt. In de mei-editie van Gitarist, die 21 april verschijnt, lees je een uitgebreid interview met Frusciante.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

De Red Hot Chili Peppers zijn terug! Het album Unlimited Love is misschien in zijn geheel iets rustiger dan voorgaande albums, maar de sound is weer precies waar je op hoopt. Wonderkind John Frusciante stapt zo af en toe uit de band, voor het laatste, door Danger Mouse geproduceerde album werd hij vervangen door Josh Klinghoffer, maar hij is weer terug. Net als Rick Rubin, natuurlijk, die als producer aan het roer stond van de grootste successen van de band.

Voor Gitarist 374, die op 21 april verschijnt, spraken we uitgebreid met Frusciante over zijn terugkeer, het album en zijn gitaren. Frusciante: "Ik wilde weer de uitdaging aan gaan om in een democratische band te werken," zegt hij, "met mensen die ik respecteer en mensen waarmee ik een chemie mee heb. Ik voelde dat het goed voor me zou zijn om te proberen harmonieus met hen samen te werken, en dat niet mijn ego het ding zou zijn dat me voortdreef, maar om liefde en respect voor hen te hebben. Dat was het ding: proberen om een deel van een geheel te zijn."
Je kunt deze Gitarist vanaf 21 april bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl of haal 'm vanaf 22 april in de betere tijdschriftwinkel.

Goed nieuws voor de fans: de Peppers zullen op 10 juni in het Goffertpark in Nijmegen optreden, en staan 3 juli op Rock Werchter.

Hier zie je de eerste single Black Summer. gevolgd door de Spotify-playlist met het hele album:

zoeken
zoeken