Release van de week: Barry Hay & JB Meijers - Fiesta de la Vida

Vandaag verschenen: 22 april 2022

Muzieknieuws 21-04-2022 16:10

Drie jaar geleden sloegen JB Meijers en Barry Hay voor het eerst de handen ineen. Vandaag verschijnt het tweede album van de heren: 'Fiesta de la Vida'. Hierop zijn aanmerkelijk meer elektrische gitaren te horen, al is de zonnige Caribische sfeer van hun woonplaatsen op Bonaire en Curaçao gebleven.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Debuutalbum 'For You' bestond geheel uit covers, dit keer zijn er ook eigen composities te horen, al staan er nog wel veel covers op 'Fiesta de la Vida'. "Vaak is het zo dat Barry een liedje hoort op de radio en dan tegen mij zegt: maak jij even een demootje", licht Meijers toe in Gitarist 374 (mei 2022). "Dan zeg ik: ja, dat doe ik wel. Dat doe ik dan niet en uiteindelijk komt hij hierheen op Bonaire, dat is tien minuten vliegen, en hebben we het vooral heel gezellig. Het is een soort vriendschapsding en zo willen we het eigenlijk ook houden."

Het plezier dat Meijers en de Golden Earring-zanger hebben spat aan alle kanten van het album af. Soms met een flinke dosis humor, dan weer met een eerbied voor de originele versies van de nummers. 'Fiesta de la Vida' herbergt een bepaalde spontaniteit die Meijers onder meer aan het enthousiasme van Hay toeschrijft. Die spoorde hem aan om de eerste opnamen zo veel mogelijk te laten staan, ook als die speltechnisch niet helemaal perfect zijn. "Er zit iets in een eerste idee wat onvervangabaar is", aldus Meijers. "Het heeft een soort magie die verloren gaat zodra je het beter gaat proberen."

Hoewel de samenwerking voor Meijers vooral leuk en spontaan moet blijven, staat er op 5 november wel een groots optreden gepland in de Ziggo Dome, met onder meer een aantal bekende gastmuzikanten en een heus Mexicaans mariachi-orkest. De vinylversie van 'Fiesta de la Vida' is uitsluitend in combinatie met een kaartje voor dit optreden te verkrijgen. Ook exclusief is de Dolby Atmos-mix die via Apple Music te beluisteren is, als je daar de juiste apparatuur voor hebt natuurlijk.

Verder verschijnt 'Fiesta de la Vida' op cd en digitaal. Je kunt het album hier alvast beluisteren:

zoeken
zoeken