Harlem Lake naar de European Blues Challenge

En een clinic bij Elfring Amps

Muzieknieuws 09-05-2022 11:59

Harlem Lake maakt swampy southern rock maar dan gewoon uit de delta van de Haarlemmermeer. Op 4 juni representeert de band Nederland tijdens de European Blues Challenge 2022 in Malmö. We spraken zangeres Janne Timmer over de reis, de financiering en er is info over een bijzondere sessie met gitarist Sonny Ray van den Berg.

Harlem Lake is een relatief jonge band, die voortgekomen is uit de Dave Warmerdam Band. Denk niet aan traditionele blues, maar aan bluesrock vermengd met rauwe '70s soul. In 2019 won de band de Dutch Blues Challenge, wat een flinke springplank was in de carrière, want een jaar later vertegenwoordigden ze Nederland tijdens de Internationale Blues Challenge in Memphis, TN: zover wij weten de grootste bandcompetitie en bluesconferentie ter wereld, met meer dan 200 deelnemende bands en duizenden bezoekers. En nu gaat de band naar de European Blues Challenge.

Zangeres Janne Timmer:
'De European Blues Challenge is een soort Eurovision van de bluesmuziek. Ieder jaar organiseert de European Blues Union een samenkomst van Europese landen en professionals om de bluesmuziek in Europa te promoten en de krachten te bundelen.'

De organisaties uit de deelnemende landen – zoals de Dutch Blues Foundation in Nederland - organiseren jaarlijks een nationale competitie. Zoals je je kan voorstellen kan de winnaar daarna zo op wereldtournee. Maar ook het winnen van de Europese Blues Challenge is een flinke springplank. Zo speelde Harlem Lake met Walter Trout en er komen gigs aan op Ribs&Blues en het hoofdpodium van Culemborg Blues. Niet de minste festivals!Janne: 'Een fijn aantal festivals in heel Europa houden jaarlijks een tijdslot vrij voor de winnaar en uiteraard ben je in een keer in de picture bij heel veel professionals. Een nadeel: alles is gebaseerd op vrijwilligers en de deelnemende landen worden geacht zelf de kosten op te hoesten voor de deelname. De nationale organisaties hebben ook geen geld wat er op neerkomt dat de deelnemende bands zelf naar, in dit geval, Zweden moeten zien te komen'

De band heeft de reis naar de VS al samen met fans gefinancierd, dus ook voor deze trip is een crowdfunding opgezet. Wij Nederlanders en bluesrockliefhebbers zijn vrijgeviger dan we denken, want het doel is inmiddels behaald. Ben je fan en wil je toch steunen? Je kan nog altijd doneren en de extra opbrengst gaat rechtstreeks naar de opnames van een nieuw album. Doneren kan via deze link.

Clinic Sonny Ray van den Berg bij Elfring Amps
Wil je Floris Elfring eens ontmoeten? Op zijn Freedom amp spelen en de productieruimte zien? Op 19 mei is er een clinic bij Efring Amps in Broek op Langedijk, met hapjes, drankjes, mooie spullen en een clinic van Harlem Lake-wonderkind Sonny Ray van den Berg. De avond duurt van 19:30u tot ongeveer 22:00u. Er zijn maar tien plekken, dus wees er snel bij. Uit alle aanvragen worden de deelnemers random gekozen. Mail naar dennis@elfring-amps.com met I Want Freedom in de onderwerpregel en wie weet ben jij er bij!
Elfring Amps


zoeken
zoeken