Release van de week: The Analogues Sideshow - Introducing The Analogues Sideshow

Vandaag verschenen - 9 september 2022

Muzieknieuws 09-09-2022 09:05

The Analogues spelen ieder Beatles-nummer tot in detail na, met de juiste instrumenten. Maar nu is er The Analogues Sideshow, een zijproject met eigen nummers waarbij de jaren zestig nooit ver weg zijn. Deze week is het album onze Release van de Week.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

‘Het idee van een eigen plaat maken was er al lang’, vertelt bassist Bart van Poppel ons. ‘We hebben veel eigen publiek, dus we dachten dat die dit ook wel konden waarderen. Met de komst van Felix Maginn hadden we er naast Jac Bico, Diederik Nomden en mijzelf nog een goede songwriter bij. En als je dan ook nog eens stil ligt door corona, is één plus één twee.

“Onze day job blijft het integraal live spelen van Beatles-albums. Onze eigen muziek brengen we daarom uit als The Analogues Sideshow", zegt Fred Gehring, drummer en mede-oprichter van The Analogues.
The Analogues is de groep Nederlandse muzikanten die de afgelopen jaren in binnen- en buitenland lovende kritieken kreeg voor hun spectaculaire live-vertolkingen van The Beatles’ studioalbums. Multi-instrumentalisten/vocalisten Bart van Poppel, Felix Maginn, Fred
Gehring, Jac Bico en Diederik Nomden delen een diepgewortelde passie voor het latere werk van The Beatles en hebben hun muzikaliteit de afgelopen jaren in het teken gesteld van de live-recreatie van de iconische Beatles albums van eind jaren zestig.

 
Fred Gehring: "Toen alles stil kwam te liggen vanwege corona zaten we midden in onze ‘Let It Be: ABBEY ROAD’ tour. De laatste twee albums van The Beatles en dus als zodanig ook voor ons de laatste twee mega reproductie-projecten. Opeens hadden we veel tijd beschikbaar.
En het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Iedereen had liedjes of ideeën en van het een kwam het ander. Uiteindelijk besloten we er voor te gaan: het ondenkbare idee van de Beatles tributeband die een eigen plaat maakt. En uitbrengt".

"Die hele serie iconische Beatles-albums die tussen 1966 en 1969 werden gecreëerd maar nooit live werden gespeeld hebben we nu ontrafeld en gereproduceerd. De benodigde collectie vintage instrumenten en versterkers is compleet. Dus dat deel van het project zit er op”, zegt musical-director Bart van Poppel, “al gaan we die albums uiteraard nog ontzettend vaak live spelen - in binnen en buitenland. Dus The Beatles blijven nadrukkelijk onze belangrijkste focus. Maar het maken van de eigen plaat heeft ook enorm veel plezier gegeven. Ons nieuwe album is dus een sideshow, maar dat wil niet zeggen dat we het niet serieus nemen. Integendeel. Net als wanneer we muziek van The Beatles spelen. Het komt allemaal voort uit dezelfde drijfveer: liefde voor muziek”.

De verzameling van 13 originele songs die The Analogues Sideshow voor hun debuutalbum hebben opgenomen bevat bijdragen van alle bandleden en laat naast creatieve vrijheid vooral ook een heleboel plezier

 

Produced by Bart van Poppel and Felix Maginn
Recorded by Bart Wagemakers at Exalto Studios
2 side 1 and 1 side 2 recorded by Remko Luijten at ‘It Noard’
Mixed and mastered by Frans Hendriks at HGB
Graphic design by Spacebar
Photography by Carin Verbruggen (portraits) and Andreas Terlaak (recording)
www.theanalogues.net/sideshow 

zoeken
zoeken