Release van de week: Slipknot - The End, So Far

Vandaag verschenen - 30 september 2022

Muzieknieuws 30-09-2022 13:54

Het nieuwe Slipknot-album is het meest gedurfde tot nu toe. “We spelen niet alleen metal meer”, aldus gitarist Jim Root. “Er is veel meer aan de hand. Orkestratie, melodieuze vocalen en geschreeuw, piano en samples en allerlei lagen en muziekstijlen.” In Gitarist 380, november 2022 staat een uitgebreid interview met Jim en collega-gitarist Mick Thompson over de totstandkoming van het nieuwe album, solo's en natuurlijk gear.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

‘The End, So Far’ is Slipknots meest eclectische album tot nu toe, met ruimtelijke geluiden vol effecten, en natuurlijk hun rauwe, laaggestemde riffs en tempi, van koortsachtig tot tergend langzaam, vaak allemaal in dezelfde song.  

Jim: “We hadden geen tijd voor pre-productie en het voelde of we aan het koken en eten tegelijk waren. Nul repetities met elkaar. Als we iets van de demo’s wilden herschrijven, moest dat ter plekke gebeuren.  

Mick Thompson: “We hebben geen solo’s voorbereid en er zijn ook geen megasolo’s. Ik zal moeten leren leven met de willekeurige shit die toevallig die middag uit mijn handen kwam." 

 

"De meeste lol hadden we bij de niet-metalstukken", zegt Mick. "Andere combinaties die je niet als eerste voor metal zou kiezen - en je dan helemaal naar de kloten spelen."  

 

‘The End, So Far’ is verschenen bij Roadrunner.

zoeken
zoeken