Release van de Week: Solomon - It's All Downhill From Here

Vandaag verschenen - 20 januari 2023

Muzieknieuws 20-01-2023 13:20

Bij het Limburgse Solomon voel je de sfeervolle invloeden van bands als Radiohead en Elbow, maar dan verwerkt in compactere, pakkendere nummers dan veel bands met vergelijkbare invloeden. Morgen doen ze hun showcase op Noorderslag, vanaf vandaag is hun debuutalbum It's All Downhill From Here onze Release van de Week.

Elke vrijdag verschijnen er duizenden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Het Maastrichtse Solomon legt vanaf 2019 de basis voor wat een heel succesvolle carrière kan gaan worden, met inmiddels optredens in Duitsland en België, Popronde 2022 en morgen ESNS 2023 op het conto. 

It's All Downhill From Here is een persoonlijke en avontuurlijke hervertelling van de reis die de band de afgelopen drie jaar heeft ondernomen, waarin niets van de ups en downs, dromen en teleurstellingen onaangeroerd blijven. 

In de studio van Christopher Elms in Stockholm maakte de band een prachtig album om helemaal in op te gaan. De warme, volle stem van Koen de Witte is al heerlijk, maar de prachtige opbouw, de dynamiek en wisselingen in instrumentatie maken van het album een meesterwerkje. Ik denk aan het woord ‘groots’ en bands als Elbow en Tindersticks. It’s All Downhill From Here. Laat dat niet profetisch zijn. Zo’n album opvolgen is niet niks, maar het gaat om het nu en om dit album. En dat is prachtig.

Bezetting:
Koen de Witte (Lead Vocals, Guitar)
Ido Ulmer (Keys, Backing Vocals)
Kees Houx (Drums, Backing Vocals)
Wolf van Gemert (Bass)
Tim Haase (Lead Guitar)

 

 

zoeken
zoeken