Release van de Week: Navarone - V

Vandaag verschenen - 17 februari 2023

Muzieknieuws 17-02-2023 11:03

Na hun deelname aan The Voice Of Holland werd het voor Navarone weer tijd voor een nieuw album. Op ‘V’, dat het Nijmeegse vijftal opnam met producer Gordon Groothedde, komt de band verrassend subtiel en toegankelijk voor de dag.

Elke vrijdag verschijnen er duizenden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

“Mensen kennen ons misschien van de harde riffs, maar er staat altijd wel wat zachter werk op onze albums. Het leek ons een goed idee om dat wat meer op te zoeken. Kijken wat we in onszelf kunnen vinden om het toegankelijk te maken, maar wel dicht bij onszelf te blijven," aldus Roman Huijbregs in het interview in de nieuwe Gitarist, die volgende week verschijnt.  

Navarone werkt vanaf het begin met twee gitaristen. Kees Lewiszong over de opnames: “Ik zat in één ruimte met Robin (Assen, drummer) en Bram (Versteeg, bassist), met een Vox AC30 uitgemiket. Dat is mijn sound op het album. Alleen een versterker met een slapbackecho hier, een octaver daar en dat is het. Robin speelde met zijn eigen kit, Bram via DI en waar het nodig was mijn gitaar: dat waren de enige dingen die we live opgenomen hebben.

 

Navarone gaat touren met het album:  

Doornroosje, Nijmegen (3-3); TivoliVredenBurg, Utrecht (9-3); 013, Tilburg (10-3); Paard, Den Haag (17-3); Oosterpoort, Groningen (25-3): Muziekgieterij, Maastricht (31-3); Paradiso, Amsterdam (14-4): Oranjepop, Dirkland (27-4)

 

 

zoeken
zoeken