Goed bezochte Vintage Guitar Show Veenendaal

Standhouders uit heel Europa tonen al hun moois op deze internationale vintagebeurs

Muzieknieuws 20-03-2023 12:04

Op de Vintage Guitar Show in Veenendaal was het afgelopen zaterdag weer gezellig druk. Gitaristen uit alle windstreken struinden over de gangpaden op zoek naar bijzondere gitaren, versterkers en effecten, onderdelen en accessoires - oud en nieuw. Gitarist was er ook met een stand en proefde de sfeer.

Nog voordat je die enorme beurshal De Basiliek in Veenendaal binnenloopt kom je al bekende gitaristen tegen, die met angst en beven naar binnen lopen, bang voor hun portemonnee, want zo veel lekkers binnen handbereik is gevaarlijk. De naam van deze gitaarbeurs zegt het al: Vintage Guitar Show, met stand na stand beauties van Fender, Gibson, Danelectro, Ibanez en veel, veel meer, de meeste uit de jaren zestig en zeventig.  

Gitaarbouwers
Ook waren een aantal gitaarbouwers aanwezig, die juist hun nieuwste instrumenten lieten zien, zoals DejaWu, Schwung, KJ Band, Nijssen Guitars, en Panucci.

Theo Nijssen met een van zijn Riptide modellen

Frank De Haan van Haan Guitars en Stoney Creek met twee Turmaline modellen

 
Daniel van Veen van Unquendor Guitars toont zijn Celtic Sonea

Vintage
Maar natuurlijk waren er vooral veel vintage gitaren te vinden.

Gibson ES-345 uit 1966


Vintage kan duur zijn, maar soms valt het mee...

Voor liefhebbers van veel knoppen: twee Eko 500 V4's uit 1963 

Er was zelfs uitbreiding naar de zolderetage nodig om alle standhouders te kunnen herbergen. 

 
Entertainment was er in de vorm van The Blue Mask, een Lou Reed tributeband, die je even liet proeven hoe een optreden van The Velvet Underground geweest moet zijn. Op hetzelfde podium in de foyer vonden ook demo’s plaats van BXL Guitars en Schwung Guitars.

Met Gitarist waren we ook aanwezig met een stand.

Authentiek & bizar
De dag eindigde traditioneel met de uitverkiezing van de meest authentieke en meest opvallende gitaar van de show. In de eerste categorie won Anders Anderson uit Zweden met een zeer zeldzame 1962 Fender Jaguar in Sonic Blue. 1962 was het jaar waarin de Jaguar werd gelanceerd en er zijn er toen maar heel weinig in de customkleur Sonic Blue afgewerkt. Superzeldaam en dus superduur: 25.000 euro! De prijs voor de meest opvallende (of ‘bizarre’ zoals de organisatie het noemt) gitaar ging naar Peter Boelen van de Amsterdamse vintagewinkel De Plug voor een Wandre Waid uit 1959. Als je naar de foto kijkt begrijp je waarom!

 
De winnaar van meest bizarre gitaar: Wandre Waid

De volgende Vintage Guitar Show vindt in het najaar plaats, op zaterdag 23 september.

 

zoeken
zoeken