Noorder Gitaardag terug na twee jaar

Gitaarliefhebbers kunnen 15 april weer naar Zuidbroek voor een show vol gear en optredens

Muzieknieuws 31-03-2023 10:03

Zaterdag 15 april vindt alweer de tiende editie van de Noorder Gitaar Dag plaats. Na een afwezigheid van twee jaar door corona is de beurs terug van weggeweest. Met onder meer nieuwe producten, vintage spullen, versterkers, effecten, zelfbouw en accessoires plus optredens en demo's belooft het een gezellige en gevarieerde beurs te worden.

Volgens de organisatie is er op de Noorder Gitaardag ook dit keer weer voor iedereen wat. "Alle doelgroepen moeten aandacht krijgen, dus gitaristen, bassisten, liefhebbers van vintage, akoestische gitaristen en meer." De organisatie hanteert ook dit jaar een lage ticketprijs zodat de beurs voor iedereen te bezoeken is. Tickets zijn op de dag zelf verkrijgbaar voor slechts 5 euro. 

De Noorder Gitaar Dag behoort inmiddels tot de top van gitaarbeurzen in Nederland met gemiddeld zo'n 50 standhouders en 850 bezoekers. Het is een initiatief van vier gitaarliefhebbers die elkaar hebben leren kennen via het gitaarforum Gitaarnet.nl. Gitaristen die er in het verleden optraden waren o.a. Jan Akkerman en de Five Great Guitars optraden en ook werden workshops gehouden door onder meer Joost Vergoossen. 

De beurs vindt zaterdag 15 april plaats in de Broeckhof in het Groningse Zuidbroek. Meer informatie over de standhouders, locatie en route is te vinden op de site van Noorder Gitaardag. Op dit moment is het programma nog niet helemaal  rond, wel is al bekend dat Harald Koll ook dit jaar weer zal optreden. Meer informatie over demo's etc.volgt nog. Houd de website in de gaten!

 

 

zoeken
zoeken